Mye vegetarmat er noe av det som gjør at Middelhavsdietten regnes som verdens sunneste diett. Selv om du ikke er eller har lyst til å bli vegetarianer, føles det veldig deilig å leve på vegetarmat noen dager i strekk, slik vi har gjort under yoga retreater her på vingården med yogalærer Kristin Larsen. Ingen tvil om at et slikt kosthold (og da særlig i kombinasjon med yoga, turer og meditasjon) gjør godt for kropp og sjel!

Her deler jeg vegetarmatmenyen fra den siste retreaten, nå i slutten av februar/begynnelsen av mars. I oktober så den litt annerledes ut – det hele er avhengig av hva slags grønnsaker og frukt som vi har tilgang på. Cortijo el Medico ligger bare en times kjøretur fra verdens største veksthusanlegg, så «kortreist» og «i sesong» får på en måte en unaturlig betydning (for meg føles det unaturlig å spise ferske tomater om vinteren!). Samtidig er det frukt som dyrkes naturlig her, og som har sin sesong nå – som jordbær, appelsin, ananas og banan (sistnevnte fra Kanariøyene).

Meny 5 dager med vegetarmat

Frokost, hver dag: Gresk yoghurt, frukt, honning og hjemmelaget granola. Eggerøre, tomat, agurk. Brød og smør. Glutenfritt brød for de med glutenintoleranse. Hjemmelaget appelsinmarmelade. Juice. Kaffe/te.

Velkomstmiddag: Ovnsbakt blomkål og brokkoli. Saftig, glutenfri mandelkake med appelsin.

Lunsj dag 1: Gresk bønnesuppe

Middag dag 1: Rødbetburger med ekte gresk tzatziki og stekt potet. Korsikansk ostekake med jorbærsaus til dessert.

Lunsj dag 2: Brokkolisalat med soltørket tomat, mandler, rødløk og blåmuggost.

Middag dag 2: Bakt søtpotet med fennel og linsesaus. Dessert: Aprikos fylt med mascarpone.

Lunsj dag 3: Potet- og purresuppe.

Middag dag 3: Artisjokker med dipp.
Ovnsbakte kikerter med tomat og spinat.
Dessert: Smuldrepai med jordbær.

Lunsj dag 4: Brød- og bønnesalat.

Middag dag 4: Tapas med socca, spansk potetsalat (ensaladilla rusa), grillet paprika, kokte vaktelegg, baba ganoush, stekt fetaost med honning og tyrkisk gulrotsalat. Dessert: Sjokolademousse av gresk yoghurt med appelsin.

 

Høres dette deilig ut?

En drømmeuke i Andalucia med nydelig, sunn mat, yoga, turer og inspirerende foredrag?

Neste mulighet blir 1.-8.juni med yogalærer og tankefeltterapeut Merethe Grønbech. Det er bare 4 ledige plasser her, så det gjelder å være rask skal du sikre deg en av disse. Les mer om drømmeretreaten HER.

Når vi ikke har kurs eller workshops på vingården, har du også mulighet for å booke villaen for en drømmeferie for deg og familie eller venner.

cortijo el medico