• Føler du deg som en 20-åring, men kjenner på kroppen at du begynner å bli eldre?

  • Ønsker du et rikere liv, hvor du har energi og krefter til det du har lyst til å gjøre?

  • Ønsker du bedre helse?

  • Og, ikke minst, elsker du god mat?

Da er Middelhavskosten noe for deg. Middelhavskost har siden 1950-tallet hatt status som verdens sunneste diett. Kretere og sicilianere forbløffet vestlige helseforskere: Ikke bare levde de lenger enn nordeuropeere og amerikanere, de var også i forbausende god form tatt alderen i betraktning.

Hvis du har besøkt Middelhavslandene, har du sikkert tatt minnene om den fantastiske maten med deg hjem. Kortreiste råvarer, grønnsaker og frukt i sesong, alt laget fra bunnen og fullstendig fri for tilsettingstoffer, er stikkordene. Les mer om Middelhavsmat her.

sunnere kosthold

Nyhet!

BINGO FOR SUNNERE KOSTHOLD

Ønsker du å spise sunnere, men føler at det skorter på gjennomføringsevnen?

Har du det litt som Peer Gynt: tenke det; ønske det; ville det med; – men gjøre det! Nei, det skjønner jeg ikke!

Trenger du et lite spark bak for å ta de sunne valgene?

Da er bingo for sunnere kosthold noe for deg! For bare kr 129 får du et bingobrett hvor hvert felt rett og slett er et sunt matvalg. Det fungerer som en motiverende sjekkliste.

Klarer du å krysse av alle feltene på ei uke?

WOW! Da har du virkelig gjort noe kroppen din vil belønne deg for med mer overskudd og energi. Powerwoman! 👍🏻

GRATIS GUIDE TIL MIDDELHAVSKOST

middelhavskost

Lær hvordan du kan spise som en greker, spanjol eller italiener, selv om du bor i Norge.

Legg igjen din epostadresse, og få guiden sendt til din epostkasse. Når du takker ja til denne 10-siders gratisguiden, godtar du også at jeg nå og da sender deg nyhetsbrev om mat, helse og info om kurs og bøker.

tove cecilie fasting

Hei, jeg er Tove Cecilie Fasting

 

I løpet av de over 20 årene jeg bodde i Hellas, fikk jeg et helt nytt syn på mat og matlaging. I Hellas lærte jeg hvor enkelt det er å lage mat fra bunnen,  og hvor viktig det er med gode råvarer (tenk: lokalt, i sesong). Grekerne lærte meg om ville vekster og urter, og å bruke de både i matlaging og som kjøkkenmedisin. Vi bodde på landet, med stor kjøkkenhage, frukttrær og høner. Ifølge grekerne er nemlig den absolutt beste maten den du produserer selv! Vi drev et gjestgiveri, og jeg var heldig som kunne by gjestene mine på egendyrka grønnsaker og egg fra egne høner.

Da jeg kom til min greske landsby i 1993, var det fra en tilværelse som stresset nyhetsreporter. Jeg hadde hatt stoffskifteproblemer i mange år. Middelhavskosten og en roligere livsstil ga stor uttelling for min egen helse. Matinteressen min vokste, ikke minst interessen for sammenhengen mellom kosthold og helse, og etterhvert tok jeg en bachelor i ernæring.

Jeg har skrevet flere bøker om Hellas og gresk mat, og holdt kurs i Middelhavskost over hele landet.

Et nytt kapittel i livet mitt begynte da jeg flyttet tilbake til Norge i 2014, og startet Frøya tare sammen med ernæringskollega Line Solbakken. I fem år høstet vi tang og tare til bruk i matlaging, i tillegg til å holde kurs og foredrag om bruk av tare i kosten.

Nå bor jeg på Småland i Surnadal sammen med min kjæreste. Her ønsker vi å realisere drømmen om selvforsyning, inklusive vin fra egne druer. Du kan lese mer om vår reise her.

Bedre helse

 

KOSTHOLD OG HELSE

Mat fra bunnen

 

SUNNE OPPSKRIFTER

Gresk valnøttkake

Gresk valnøttkake

Valnøttkake er en klassiker på det greske kakebordet. Det eneste sunne man kan si om denne kaken, er at den inneholder valnøtter. Valnøtter er som kjent en god kilde til blant annet omega 3. Av og til skal man kose seg. Jeg er egentlig ikke en kakebaker, men når jeg...

les mer

Mange fine oppskrifter i guiden og inspirerende bilder i gruppa. Jeg kommer til å fortsette med dette kostholdet noen dager ukentlig. Takk for starthjelp fra deg Tove og gruppa.

Liv Arnesen, Oslo

Deltaker Sunn kickstart-kurs

Tove er flink til å formidle vanskelig materiale på en forståelig måte. Hun bryr seg oppriktig om hver og en kursdeltaker.

Eva Isachsen, Trondheim

Kurset i grunnleggende ernæring var meget nyttig og lærerikt. Tove presentert et omfattende emne på en forståelig måte, med masse gode råd og tips om hvordan sunn, ekte mat er best for vår fordøyelsen og kroppen. Et spennende og balansert kurs!

Patricia Aresvik, Trondheim