sunt kosthold

5 ENKLE TIPS TIL ET SUNT KOSTHOLD

Det trenger ikke være vanskelig å spise sunt. Ta disse enkle grepene for å få bedre helse, mer energi og et sterkt immunforsvar.

lavt stoffskifte kosthold

LEV GODT MED LAVT STOFFSKIFTE

Kosthold- og livsstilsendringer kan gi deg energien tilbake. Etter over 20 år med medisiner ble jeg pillefri. Få mine tips i denne guiden.

Småland

DRØMMEN OM Å BLI SELVFORSYNT

Småbruksdrømmen i minus 14

Småbruksdrømmen i minus 14

Tenker du også på å følge småbruksdrømmen? Du vet, gammelt hus på landet, selvforsynt med grønnsaker, stor frukthage og noen søte høner som tripper rundt på tunet...Kanskje innebærer drømmen å renovere et gammelt bygg eller, som hos oss, bygge ut en gammel hytte? I...

les mer

Bedre helse

KOSTHOLD OG HELSE

Er et vegansk kosthold sunt?

Er et vegansk kosthold sunt?

Et spørsmål jeg ofte får er om et vegansk kosthold er sunt. Svaret er ja. Og nei. Det kommer an på hva du spiser. Den største tabben mange som går over til et vegansk kosthold gjør, er å velge erstatningsprodukter for for eksempel pølse, kjøttkaker og ost. Mange av...

les mer

God mat

 

SUNNE OPPSKRIFTER

Hjemmelaget tortilla

Hjemmelaget tortilla

Hjemmelaget tortilla løfter fredagstacoen til nye høyder. Tortillaen er bakt med en blanding av rug- og hvetemel, og burde vel egentlig kalles lefse, siden ekte hjemmelaget tortilla bakes med maismel. Men gode er de, og raske å lage. Denne oppskriften gir 12...

les mer

Hei, jeg er Tove Cecilie Fasting

Januar 1998 ble et vendepunkt i livet mitt: En venninne, som visste at svogeren min var døende av kreft, ga meg en bok som heter Beating cancer with nutritionDen ble en øyeåpner: Det gikk opp for meg at kroppen er bygget av maten vi spiser og lufta vi puster inn, noe som innbærer at hva du spiser har alt å si for helsa di.

Jeg hadde flyttet til Hellas i 1993, etter å ha jobbet i over ti år som nyhetsjournalist i Norge. I Hellas lærte jeg å lage mat fra bunnen,  og hvor viktig det er med gode råvarer (tenk: lokalt, i sesong). Grekerne lærte meg om ville vekster og urter, og å bruke de både i matlaging og som kjøkkenmedisin. Vi bodde på landet, med stor kjøkkenhage, frukttrær og høner. Nå begynte jeg å spise stadig sunnere, ren, ekte mat uten tilsettingsstoffer, pluss at min interesse for meditasjon og yoga utviklet seg. Dette ga stor uttelling for min egen helse. Etterhvert tok jeg også bachelor i ernæring. Jeg har skrevet flere bøker om Hellas og gresk mat, og holdt kurs i Middelhavskost over hele landet.

Et nytt kapittel i livet mitt begynte da jeg flyttet tilbake til Norge i 2014, og startet Frøya tare sammen med ernæringskollega Line Solbakken. I fem år høstet vi tang og tare til bruk i matlaging, i tillegg til å holde kurs og foredrag om bruk av tare i kosten.

I 2020 kjøpte jeg to mål og en liten hytte i Surnadal for å kunne realisere min gamle drøm om å ha høner og bli selvforsynt med grønnsaker og frukt. Her på Småland, som eiendommen heter, bor jeg sammen med min kjæreste, smålendingen Kristian. Kristian har vært vinbonde i Spania i 15 år, og nå fortsetter vi vineventyret her: Våren 2022 setter vi ned de første vinrankene på Småland.

Mange fine oppskrifter i guiden og inspirerende bilder i gruppa. Jeg kommer til å fortsette med dette kostholdet noen dager ukentlig. Takk for starthjelp fra deg Tove og gruppa.

Liv Arnesen, Oslo

Deltaker Sunn kickstart-kurs

Tove er flink til å formidle vanskelig materiale på en forståelig måte. Hun bryr seg oppriktig om hver og en kursdeltaker.

Eva Isachsen, Trondheim

Kurset i grunnleggende ernæring var meget nyttig og lærerikt. Tove presentert et omfattende emne på en forståelig måte, med masse gode råd og tips om hvordan sunn, ekte mat er best for vår fordøyelsen og kroppen. Et spennende og balansert kurs!

Patricia Aresvik, Trondheim

ernæringsfysiolog
ernæringsfysiolog