Arme riddere gjør gamle brødskiver som nye!

Arme riddere er deilig og mettende til frokost eller kvelds. Her servert med nyrørte jordbær, men litt sukker, smuldret fetaost eller parmesan i tynne skiver smaker også godt som pålegg.

Slik lager du arme riddere:

Man tager altså noe gammelt brød og skjærer i skiver. Så går man ut i hønsegården og plukker noen egg, eventuelt henter de frem fra kjøkkenskapet. Tre egg er nok til tre-fire store skiver. Rør eggene sammen med en liten dæsj melk (2-3 spiseskjeer). Dypp brødskivene i eggeblandingen. Varm olje i en stekepanne og stek skivene pent brune på begge sider.

Visste du at brød er en av de matvarene vi kaster mest? Et tips er å skjære gammelt brød i skiver og legge i en pose i fryseren. Så kan du ta ut, pensle med olje og grille i ovnen. Eller lage arme riddere. 😊

 

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.