Bakt søtpotet og fennikel med linse- og spinatsaus er en god og mettende vegetarrett. Attpåtil lager den seg nesten sjøl. Som de fleste grønnsaksretter er dette en vitaminbombe. Du får også i deg rikelig med fiber. Linser og creme fraiche er gode proteinkilder (du finner også litt protein i både søtpotet og fennikel).

Søtpotet er spesielt rik på anti-oksidanten betakaroten, som er et pigment og et forstadium til vitamin A. Betakaroten kan farge underhudsfettet, slik at huden får en gylden brunoransje farge, og selges derfor også i pilleform som bruningspiller. Mens det er helt trygt å spise søtpotet, bør man være forsiktig med betakaroten i pilleform, da det settes i sammenheng med dødelig lungekreft. Personer som røyker, har lungekreft, astma eller KOLS bør fullstendig unngå kosttilskudd med betakaroten.

Til to personer trenger du:

  • To middels store søtpotet
  • En fennikel
  • En boks kokte linser
  • En pose spinatblad
  • En boks creme fraiche
  • En liten neve korianderblad
  • Saft fra en halv sitron (kan sløyfes)
  • Olivenolje (eventuelt annen olje)
  • Paprika (pulver), spisskummen, salt, pepper

Framgangsmåte for bakt søtpotet og fennikel med linsesaus:

Skjær fennikel og søtpotet i to. Legg i en ildfast form, hell over litt olivenolje og salt. La bake i ovnen til møre. Det tar cirka en time. I mellomtiden legger du deg på sofaen med et glass vin og et ukeblad, eventuelt din favorittserie på Netflix. Når grønnsakene er møre, skrur du av varmen, men lar formen stå i ovnen mens du lager sausen:

Varm litt olivenolje i en gryte og tilsett spinatbladene. Fres til de har krympet. Skru ned varmen, tilsett creme fraiche, linsene og koriander. Tilsett sitronsaften og krydder. Rør sammen, og varm opp. La stå et par minutter uten å koke. Nå kan du helle sausen over bakt søtpotet og fennikel og servere.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).