Kan mat virkelig gi deg bedre hukommelse? Ja, enkelte virkestoffer i ulike matvarer påvirker faktisk hjernefunksjonen vår.

Her har du en liste over matvarer som kan bidra til å gi deg bedre hukommelse:

1. Valnøtter. Når du tar en titt på en valnøtt, og ser hvor lik den er en hjerne, burde det jo være opplagt at den er bra hjerneføde! Nøtter generelt er en god proteinkilde og kilde til det sunne fettet, men valnøtter skiller seg ut. Valnøtter inneholder nemlig mye omega 3, som hjernen elsker.

Tips: Bruk valnøtter i pesto, i kaker istedet for mandler og andre nøtter (for eksempel gresk valnøttkake), dryss i salat eller over havregrøten og bruk i frokostblanding sammen med andre nøtter, frø og gryn.

2. Fet fisk. Når vi snakker om omega 3, må vi også nevne fete fisker som makrell, sild, sardiner og villaks (oppdrettslaks inneholder ikke like mye omega 3 som villaksen, pluss at den inneholder mye omega 6, en fettsyre du ikke vil ha for mye av).

Tips: Fiskepålegg på brødskiva/knekkebrød kan kompensere for fiskemiddag.

3. Grønne bladgrønnsaker. Spinat, grønnkål, ruccola og andre grønne bladgrønnsaker inneholder blant annet vitamin K og antioksidanter som er gunstige for hjernen. Et godt inntak av grønne grønnsaker er med på å medvirke at hjernen holder seg ung og frisk.

Tips: Slik øker du inntaket ditt av grønnsaker.

4. Bær. Blåbær, solbær, tyttebær, bringebær og jordbær får sine flotte farger fra et stoff som kalles flavonoider, og som bidrar til bedre hukommelse. To håndfulle i uka er nok til å utsette aldersbetinget sviktende hukommelse med flere år.

Tips: Bruk i smoothie, i frokostblanding, med yoghurt eller på havregrøten. Bær med kesam er en god dessert.

5. Kaffe og te. Heldigvis. Kaffe og te har ikke bare en oppkviknende effekt, men får oss faktisk til å huske bedre! Kaffein er særlig effektiv når det gjelder å huske noe nytt – så kos deg med en kaffekopp eller en kopp te hvis du skal lære noe nytt.

Tips: Nyt kaffe og te med verdens beste samvittighet! 😊

sunnere kosthold

Nyhet!

BINGO FOR SUNNERE KOSTHOLD

Ønsker du å spise sunnere, men føler at det skorter på gjennomføringsevnen?

Har du det litt som Peer Gynt: tenke det; ønske det; ville det med; – men gjøre det! Nei, det skjønner jeg ikke!

Trenger du et lite spark bak for å ta de sunne valgene?

Da er bingo for sunnere kosthold noe for deg! For bare kr 129 får du et bingobrett hvor hvert felt rett og slett er et sunt matvalg. Det fungerer som en motiverende sjekkliste.

Klarer du å krysse av alle feltene på ei uke?

WOW! Da har du virkelig gjort noe kroppen din vil belønne deg for med mer overskudd og energi. Powerwoman! 👍🏻