newyou2

Forhåpentligvis gjør du det. På en god måte. Det vil si at maten du spiser bidrar til å holde deg sunn og frisk langt inni alderdommen.
Jeg har overhodet ikke noe imot å eldes, og tenker med skrekk tilbake på mine yngre år – livet blir bare bedre og bedre med alderen!
Men det er ingen grunn til å spise seg gammel før tida av den grunn. Altså spise mat som gir deg mer rynker, nedsetter immunforsvaret ditt og gjør deg svakere – ikke sterkere!

Her er noen tips om hva du bør unngå hvis du ikke vil bli gammel før tida!

1.Sukker. For mye sukker gjør huden stivere og mindre tøyelig. Når huden mister elastisiteten vil du lettere få rynker. Et høyt sukkerinntak over tid kan gi høyt blodsukker og skape en betennelsestilstand i kroppen, som i verste fall kan føre til diabetes.
2. Salt. For mye salt bidrar til å gjøre deg dehydrert og trøtt. Det belaster nyrene og kan gi høyt blodtrykk. Verste kilde: Ferdigmat, inklusive brød.
3. Brus, lettbrus og energidrikker. De tærer på emaljen på tennene. Stygge tenner får deg til å se eldre ut.
4. Kaffe, te og alkohol virker dehydrerende, noe som gjør at du føler deg trøtt og sliten. Mye alkohol kan dessuten gjøre at du får rødmusset hud og ser «oppblåst» ut.
5. Pommes frittes og chips. Under steking eller grilling ved høye temperaturer (over 120 grader) blir det dannet akrylamid, et stoff som både er kreftfremkallende og kan skade nervesystemet.

Synes du det med sunn mat er vanskelig? Blir du forvirret over alle kostholdsrådene? Elsker du mat, og er redd for at hvis du skal legge om kosten må du fjerne alle godsakene?
Da kan Lev mer, spis bedre-kurset, som er et online-kurs,være noe for deg! Jeg spiste meg frisk – du også kan spise deg til bedre helse!