Fortsetter med ugress-oppskrifter. Her kommer den første med den «forhatte» brenneslen.

Brennesle smaker som spinat og kan brukes som dette.

Brennesle er en plante med mange gode egenskaper. Den inneholder vitaminer, gunstige fytokjemikalier og mineralier, og virker generelt styrkende. I plantemedisinen brukes den blant annet for å forbedre blodgjennomstrømming, senke blodsukker og dempe vekst av godartet forstørret prostatakjertel.

_MG_7629

Bruk hansker når du plukker plantene. Legg en stund i en stor balje med kaldt vann eller i vasken, så jord og sand synker til bunns. Løft over i en gryte ved hjelp av pølseklype ol. Fyll på med vann og kok opp. Neslene skal bare koke noen få minutter. Sil av og ta vare på kokevannet til suppen. Nå brenner ikke planten lenger. Dra av bladene og toppen og legg tilside. Kast de harde stilkene.

I en gryte steker du en-to finhakkete løk i rikelig med olivenolje. Tilsett 5 spiseskjeer ris (gjerne grøtris eller typen man bruker til risotto). Rør så risen blir blank. Tilsett cirka en liter vann, pluss vannet fra neslene. Tilsett saften av en sitron, salt og pepper. Kok til risen er nesten ferdigkokt. Tilsett neslebladene mot slutten.

Server for eksempel med et kokt egg eller et dryss av fetaost eller parmesan.

nettlesoup

DEL GJERNE OPPSKRIFTEN! Og husk å melde deg på nyhetsbrevet, for mer om mat som medisin og hvordan du kan spise deg FRISK!