Brenneslesuppe er bare nydelig. Det er egentlig synd at brenneslen har hatt et slikt dårlig rykte, fordi den er en av de mest næringsrike ville vekstene vi har. I tillegg til mat, er brennesle gunstig som gjødsel (legges i vann i forholdet et kilo nesler til ti liter vann. Inneholder nitrogen, fosfor, magnesium og svovel, som plantene trenger for å trives).

Brennesle smaker som spinat og kan brukes som dette.

Brennesle er en plante med mange gode egenskaper. Den inneholder vitaminer, gunstige fytokjemikalier og mineraler, og virker generelt styrkende. I plantemedisinen brukes den blant annet for å forbedre blodgjennomstrømming, senke blodsukker og dempe vekst av godartet forstørret prostatakjertel.

_MG_7629

Slik plukker du planter til brenneslesuppe:

Bruk hansker når du plukker plantene. Legg en stund i en stor balje med kaldt vann eller i vasken, så jord og sand synker til bunns. Løft over i en gryte ved hjelp av pølseklype ol. Fyll på med vann og kok opp. Neslene skal bare koke noen få minutter. Sil av og ta vare på kokevannet til suppen. Nå brenner ikke planten lenger. Dra av bladene og toppen og legg tilside. Kast de harde stilkene.

Slik lager du brenneslesuppe:

I en gryte steker du en-to finhakkete løk i rikelig med olivenolje. Tilsett 5 spiseskjeer ris (gjerne grøtris eller typen man bruker til risotto). Rør så risen blir blank. Tilsett cirka en liter vann, pluss vannet fra neslene. Tilsett saften av en sitron, salt og pepper. Kok til risen er nesten ferdigkokt. Tilsett neslebladene mot slutten.

Server for eksempel med et kokt egg eller et dryss av fetaost eller parmesan.

nettlesoup

DEL GJERNE OPPSKRIFTEN!

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).