Brente mandler er klassisk julegodteri, og sukkertaren gir mandlene et ekstra piff. Dette er absolutt et julegodter du kan kose deg med med god samvittighet. Mandler er en kjempefin kilde til kalsium og fiber. Fiber bidrar til at blodsukkeret holder seg stabilt og du får ikke den jo-jo-effekten som fra mye annet snop (noe som stresser kroppen).

SUKKERTARE FÅR DU KJØPT HOS FESK-KJERRINGA – KLIKK HER.

Vi har 1200 mandeltrær på vingården vår, Cortijo el Medico, så det blir mye julegodter med mandel som hovedingrediens her hos oss. 😊

mandeltrær

Slik lager du brente mandler med sukkertare:

  • 200 gram mandler
  • 100 gram sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts smør
  • 1/2 ts sukkertaredryss
  • Bakepapir

Dekk et brett med bakepapir. Ha mandler, vann og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp og la koke på middels varme uten lokk til all væsken er fordampet. Rør ofte. Følg godt med på slutten. Når væsken er fordampet vil sukkeret krystallisere seg og dekke mandlene med en grå hinne. Rør kraftig mens sukkeret smelter på nytt og alle mandlene blir blanke og fine. Trekk kjelen av varmen og rør inn smør og sukkertaredryss. Hell mandlene over på bakepapir. Du kan bruke en gaffel til å dra mandlene fra hverandre, men det er også lett å brekke de fra hverandre når de er avkjølt.

Det er lettere å lage flere små porsjoner enn en stor.

matkultur

VIL DU BLI MED PÅ EN MAT- OG VINREISE TIL ANDALUCIA?

Vi ønsker å gjøre vingården til et senter for gode mat- og vinopplevelser. Har du lyst til å besøke oss?

Les mer om turen HER.