Vil du bli ny? Hvem av oss har vel ikke drømt om en dag med total fornyelse: Ny frisyre, nye klær, sko, vesker, smykker og sminke.

Og et liv som matcher.

Saken er: hver eneste dag blir du ny.

I løpet av bare en måned er alle hudcellene dine skiftet ut. Alle cellene i skjelettet er fornyet i løpet av en sju-årssyklus. Cellene på innsiden av magesekken fornyes hvert døgn. Du får 1400 nye hjerneceller hver dag.

Det er cellene som utgjør deg.

Cellene er bygget av mat, luft og vann. Du er hva du spiser.

Vil du bli ny og vakrere? Spis mer frukt og grønnsaker!

Et av kriteriene våre for skjønnhet er vakker hud. Hudens farge og glød bestemmes i stor grad av karotenoid-inneholdet i cellene, som igjen bestemmes av – ja, du gjettet riktig! – karotenoidinnholdet i maten. Karotenoider finner vi i blant annet fersken, gulrot, tomat, paprika, vannmelon og aprikos.

En av økning av inntaket av frukt og grønnsakene i bare seks uker er nok til å gi forandringer i huden, viser en studie fra universitetet St.Andrew´s i Skottland. Som en del av studien, fikk en gruppe studenter se bilder av deltakerne, tatt før og etter frukt- og grønnsaksforsøket. Studentene skulle vurdere om de syntes personen på bildet var mest attraktiv før eller etter forsøket. Dommen var klar: Personene som deltok i forsøket ble vurdert som mer attraktive etter at de hadde økt inntaket av frukt og grønt.

Hvis du ønsker å bli ny, holder det at du spiser så lite som to ekstra porsjoner grønt og frukt i uka.

MIDDELHAVSKOST PÅ NORSK

middelhavskost

 

 

Middelhavsmaten regnes som verdens sunneste kosthold. Hvordan spiser du som en greker, italiener eller spanjol selv om du bor i Norge? Last ned gratis guide.

Når du sier ja til guiden, godtar du også at jeg sender deg nyhetsbrev med info om mat og helse, kurs og bøker.