Eddik med urter blir nydelig salateddik. Hyggelig å lage og bruke som et minne om sommeren. Eddik med urter er også fint å gi bort som gave.

Det er den tida på året hvor det bare er å gå ut og plukke! Her havner mye på glass, krukker og i fryseren – det er bare så deilig med en lukt og smak av sommer midtvinters!

Du trenger ikke store hageflekken for å dyrke noen urter. Mange urter er hardføre og trives godt også i Norge. Den estragonen jeg hadde i hagen i Hellas var av type Sibirestragon, som tåler de tøffeste herdighetssonene også i Norge. Estragon har gjerne en litt flat smak når den er fersk, mens smaken kommer bedre ut når den får trekke i eddik eller blir tørket.

I dag har jeg laget ulike sorter eddik med urter:

Et syltetøyglass ble fylt med estragon, et med basilikum og et med en blanding av salvie og estragon. Jeg stapper godt med friske urter i glasset og heller over eddikken. Selv er jeg heldig og får rødvinseddik fra en lokal vinbonde men en helt vanlig nøytral eddik fra super´n er også fin å bruke.

Nå skal det hele stå noen uker, før eddiken siles av og fylles på flasker, gjerne med et blad eller to som pynt.

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.