Eddik med urter blir nydelig salateddik. Hyggelig å lage og bruke som et minne om sommeren. Eddik med urter er også fint å gi bort som gave.

Det er den tida på året hvor det bare er å gå ut og plukke! Her havner mye på glass, krukker og i fryseren – det er bare så deilig med en lukt og smak av sommer midtvinters!

Du trenger ikke store hageflekken for å dyrke noen urter. Mange urter er hardføre og trives godt også i Norge. Den estragonen jeg hadde i hagen i Hellas var av type Sibirestragon, som tåler de tøffeste herdighetssonene også i Norge. Estragon har gjerne en litt flat smak når den er fersk, mens smaken kommer bedre ut når den får trekke i eddik eller blir tørket.

I dag har jeg laget ulike sorter eddik med urter:

Et syltetøyglass ble fylt med estragon, et med basilikum og et med en blanding av salvie og estragon. Jeg stapper godt med friske urter i glasset og heller over eddikken. Selv er jeg heldig og får rødvinseddik fra en lokal vinbonde men en helt vanlig nøytral eddik fra super´n er også fin å bruke.

Nå skal det hele stå noen uker, før eddiken siles av og fylles på flasker, gjerne med et blad eller to som pynt.

urteeddik

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).