Fritatta er en ovnsbakt omelett med opprinnelse i Italia. Det er mange gode grunner til å lage frittata: Det er en ypperlig måte å få brukt rester av grønnsaker, poteter, kjøtt og ost. Det er en lettvinn måte å lage omelett til mange. Dessuten kan den fryses: Frys rester i passe porsjoner, så har du noe godt og næringsrikt til matpakka eller på tur. Frittata holder seg flere dager i kjøleskapet.

Her har jeg brukt cherrytomat, vårløk, stekt sjampinjong, hermetisk asparges og masse gressløk, pluss litt revet parmesan, men du kan bruke hva du måtte ha av rester. Soppen har jeg stekt i forkant, mens de andre grønnsakene gikk i ovnen rå. Bruker du grønnsaker som brokkoli, blomkål, grønnkål, spinat eller purre, forveller du de i forkant.

Slik lager du frittata – ovnsbakt omelett:

 

Smør en ildfast form. Sett på stekovnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (uten varmluft).

Visp sammen åtte egg med 2,5 dl melk, salt og pepper. Hell røren i formen. Legg i grønnsakene og dryss med ost.

Stek på midterste rille i cirka 20-30 minutter, til frittataen blir pent lysebrun rundt kanten og eggerøren har «satt seg» (det vil si at den er fast – du kan stikke i en kniv for å sjekke ).

Frittata kan være et lunsjmåltid i seg selv eller servert med en frisk, grønn salat og godt brød ved siden av.

Visste du foresten av egg inneholder alle næringsstoffene unntatt vitamin C (men de får du gjerne fra grønnsakene). Sånn sett er frittata både et enkelt og supersunt måltid. 

sunnere kosthold

Nyhet!

BINGO FOR SUNNERE KOSTHOLD

Ønsker du å spise sunnere, men føler at det skorter på gjennomføringsevnen?

Har du det litt som Peer Gynt: tenke det; ønske det; ville det med; – men gjøre det! Nei, det skjønner jeg ikke!

Trenger du et lite spark bak for å ta de sunne valgene?

Da er bingo for sunnere kosthold noe for deg! For bare kr 129 får du et bingobrett hvor hvert felt rett og slett er et sunt matvalg. Det fungerer som en motiverende sjekkliste.

Klarer du å krysse av alle feltene på ei uke?

WOW! Da har du virkelig gjort noe kroppen din vil belønne deg for med mer overskudd og energi. Powerwoman! 👍🏻