Gresk kyllingsuppe er ekte comfort food, og smaker ekstra godt hvis du er litt småuggen og føler at du holder på å bli syk. Og det gjør vi vel alle i disse korona-tider? Den er uansett super næringsrik. Nå er virkelig tida for å spise så sunt du kan for å styrke immunsystemet slik at du best mulig står imot stygge virus. 

Kyllingsuppe tar litt tid, så hvis du har hjemmekontor kan du gjerne kombinere dette med å lage suppe. Du står jo ikke og ser på mens den koker.

Bruk gjerne høne, hvis du får tak i, istedet for kylling.

Du trenger dette for å lage gresk kyllingsuppe (til fire sultne personer):

  • En hel kylling eller høne
  • Fire store poteter, som skrelles
  • Fire store gulrøtter, i grove biter
  • Fire spiseskjeer ris eller byggryn
  • En god klype persille eller gressløk, gjerne frisk
  • Saften fra en stor sitron eller to mindre
  • Et egg
  • Salt, pepper

Kok kyllingen i rikelig med vann, cirka tre liter, med to spiseskjeer salt. Hvis du koker høne må du regne med å fylle på ekstra vann, da noe fordamper under koketiden. Kyllingen/høna skal kokes til den faller fra hverandre. Fisk ut kjøtt og bein med ei hullsleiv.

Tilsett potet, gulrot, ris og persille i kokevannet. Kok til grønnsakene er møre. I mellomtiden renser du kyllingen/høna. Gi skinnet til bikkja, kast beinene. Legg store kyllingbiter tilbake i gryta når grønnsakene er kokt. Krydre med rikelig med pepper.

I en bolle visper du sitronsaft med egg. Trekk gryta fra plata og tilsett sitron- og eggesausen (som heter avgolemono på gresk). Suppa skal ikke koke etter at denne sausen er tilsatt. Rør rundt og server.

Kan fryses.

FEM HVERDAGSMIDDAGER

Raskere enn Toro

Å lage mat fra bunnen er noe av det beste du kan gjøre for egen helse. Jeg ønsker å knuse myten om at det er tidkrevende og vanskelig! Her får du fem enkle, næringsrike middagsoppskrifter, som alle er raskere å tilberede enn ferdigmatprodusentenes alternativ. Helt fri for kjemiske tilsettingsstoffer.

 

Når du takker ja til oppskriftsheftet, godtar du også at jeg sender deg mattips, oppskrifter og info om kurs. Du kan når som helst melde deg av.