Gresk kyllingsuppe er ekte comfort food, og smaker ekstra godt hvis du er litt småuggen og føler at du holder på å bli syk. Og det gjør vi vel alle i disse korona-tider? Den er uansett super næringsrik. Nå er virkelig tida for å spise så sunt du kan for å styrke immunsystemet slik at du best mulig står imot stygge virus. 

Kyllingsuppe tar litt tid, så hvis du har hjemmekontor kan du gjerne kombinere dette med å lage suppe. Du står jo ikke og ser på mens den koker.

Bruk gjerne høne, hvis du får tak i, istedet for kylling.

Du trenger dette for å lage gresk kyllingsuppe (til fire sultne personer):

  • En hel kylling eller høne
  • Fire store poteter, som skrelles
  • Fire store gulrøtter, i grove biter
  • Fire spiseskjeer ris eller byggryn
  • En god klype persille eller gressløk, gjerne frisk
  • Saften fra en stor sitron eller to mindre
  • Et egg
  • Salt, pepper

Kok kyllingen i rikelig med vann, cirka tre liter, med to spiseskjeer salt. Hvis du koker høne må du regne med å fylle på ekstra vann, da noe fordamper under koketiden. Kyllingen/høna skal kokes til den faller fra hverandre. Fisk ut kjøtt og bein med ei hullsleiv.

Tilsett potet, gulrot, ris og persille i kokevannet. Kok til grønnsakene er møre. I mellomtiden renser du kyllingen/høna. Gi skinnet til bikkja, kast beinene. Legg store kyllingbiter tilbake i gryta når grønnsakene er kokt. Krydre med rikelig med pepper.

I en bolle visper du sitronsaft med egg. Trekk gryta fra plata og tilsett sitron- og eggesausen (som heter avgolemono på gresk). Suppa skal ikke koke etter at denne sausen er tilsatt. Rør rundt og server.

Kan fryses.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).