Gresskarsuppe er en deilig avslutning på en ellers perfekt lørdag i høstvakre Trondheim: Først yoga på Samyama  med vakre Anne, en så en rusle-, smake- og handletur på Bondens Marked, etterfulgt av søt chili og avis på Dromedar før jeg pitlet meg hjem (=over gata) og laget mat i fred og ro…

I dag – for første gang: gresskarsuppe. Av et praktfullt økologisk gresskar kjøpt hos en lokal bonde på markedet.

IMG_0032

Så var det bare å google diverse sider for å finne ut hvordan man gjør et gresskar om til suppe. 🙂 Det er litt kosearbeid med dette, så det er bare å sette på god musikk eller invitere noen til å holde deg med selskap på kjøkkenet mens du jobber.

Gresskarsuppe fremgangsmåte

Skritt en er å skjære gresskaret i biter, circa fem x fem centimeter, og skrape ut frøene og den myke massen de ligger i. Ikke kast dette – etterpå skal frøene ristes! Legg gresskarbitene på bakepapir på et bakebrett, og sett i ovnen på cirka 200 grader. La stå til myke – det tar omtrent 45 minutter. I mellomtiden piller du ut frøen fra den myke massen, og sprer de utover på et bakepapir.

IMG_0035

Når gresskarbitene er blitt myke har har fått litt farge tar du de ut av ovnen. Nå går det lett og greit å fjerne skallet. Kast dette, og legg gresskarkjøttet tilside i en bolle. Sett inn gresskarfrøene i ovnen og la stå til de har fått litt brunfarge, cirka 30 minutter.

Det gresskaret jeg kjøpte veide cirka 1,5-2 kilo.

Ingredienser gresskarsuppe fire personer:

  • En hel rød løk, finhakket
  • Tre fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 cm fersk ingefær, skrelt og raspet
  • Olivenolje
  • 1 liten ts spisskummen (pulver)
  • 1 liten teskje paprikapulver
  • Salt, pepper
  • En skvett fløte
  • Litt yoghurt naturell til pynt
  • 1, 2 liter vann

Framgangsmåte: Stek løk, hvitløk og ingefær i en god dæsj olivenolje til myke. Tilsett spisskummen og paprika og rør. Tilsett gresskarkjøttet og rør. Tilsett vann og rør godt. Nå skal gresskarkjøttet løse seg opp. Bruk i tillegg stavmikser, så du får en fin puree. Tilsett mer vann om nødvendig, til passe suppekonsistens. Tilsett salt, pepper og gi et oppkok. Tilsett fløteskvetten og rør. Øs opp i suppefat, tilsett en spiseskje yoghurt naturell, ristede gresskarfrø og litt grønt til pynt – for eksempel koriander.

Perfekt for en lørdagskveld om høsten!

 

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.