Gresskarsuppe er en deilig avslutning på en ellers perfekt lørdag i høstvakre Trondheim: Først yoga på Samyama  med vakre Anne, en så en rusle-, smake- og handletur på Bondens Marked, etterfulgt av søt chili og avis på Dromedar før jeg pitlet meg hjem (=over gata) og laget mat i fred og ro…

I dag – for første gang: gresskarsuppe. Av et praktfullt økologisk gresskar kjøpt hos en lokal bonde på markedet.

IMG_0032

Så var det bare å google diverse sider for å finne ut hvordan man gjør et gresskar om til suppe. 🙂 Det er litt kosearbeid med dette, så det er bare å sette på god musikk eller invitere noen til å holde deg med selskap på kjøkkenet mens du jobber.

Gresskarsuppe fremgangsmåte

Skritt en er å skjære gresskaret i biter, circa fem x fem centimeter, og skrape ut frøene og den myke massen de ligger i. Ikke kast dette – etterpå skal frøene ristes! Legg gresskarbitene på bakepapir på et bakebrett, og sett i ovnen på cirka 200 grader. La stå til myke – det tar omtrent 45 minutter. I mellomtiden piller du ut frøen fra den myke massen, og sprer de utover på et bakepapir.

IMG_0035

Når gresskarbitene er blitt myke har har fått litt farge tar du de ut av ovnen. Nå går det lett og greit å fjerne skallet. Kast dette, og legg gresskarkjøttet tilside i en bolle. Sett inn gresskarfrøene i ovnen og la stå til de har fått litt brunfarge, cirka 30 minutter.

Det gresskaret jeg kjøpte veide cirka 1,5-2 kilo.

Ingredienser gresskarsuppe fire personer:

  • En hel rød løk, finhakket
  • Tre fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 cm fersk ingefær, skrelt og raspet
  • Olivenolje
  • 1 liten ts spisskummen (pulver)
  • 1 liten teskje paprikapulver
  • Salt, pepper
  • En skvett fløte
  • Litt yoghurt naturell til pynt
  • 1, 2 liter vann

Framgangsmåte: Stek løk, hvitløk og ingefær i en god dæsj olivenolje til myke. Tilsett spisskummen og paprika og rør. Tilsett gresskarkjøttet og rør. Tilsett vann og rør godt. Nå skal gresskarkjøttet løse seg opp. Bruk i tillegg stavmikser, så du får en fin puree. Tilsett mer vann om nødvendig, til passe suppekonsistens. Tilsett salt, pepper og gi et oppkok. Tilsett fløteskvetten og rør. Øs opp i suppefat, tilsett en spiseskje yoghurt naturell, ristede gresskarfrø og litt grønt til pynt – for eksempel koriander.

Perfekt for en lørdagskveld om høsten!

 

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).