Grønn smoothie i en grønn hage. Tilbake i Hellas for et stykke tid, og her er det full vår med blomster i knopp og grønne marker. Sola skinner fra blå himmel, og hva passer da bedre enn å innta en grønn smoothie-frokost i det grønne?

Greia med smoothie er jo at du får i deg 3-4-5 om dagen i et eneste glass, avhengig av hva du putter i. Det gjør det mye enklere å få i seg rikelig med frukt og grønnsaker. I tradisjonell Middelhavskost spiser man dobbelt så mye frukt og grønt som i Norge, og det er en av grunnene til at Middelhavsdietten regnes som verdens sunneste. Du finner flere tips til hvordan du enkelt får i deg minst 5 om dagen i dette blogginnlegget.

En porsjon av 5 om dagen er det du har plass til i håndflata di. Denne oppskriften på grønn smoothie gir deg altså fire prosjoner.

Denne mektige smoothien er laget av:

  • 1/2 avokado
  • To kiwi
  • En stor neve spinatblad
  • Cirka 100 gram yoghurt naturell (gresk yoghurt eller den vanlige naturell fra Tine)
  • Pluss vann til så den får den konsistensen du liker…

Kjør alt i blenderen og kos deg med et supersunt måltid!

Vil du spice den opp? Tilsett en liten bit ingefær eller chili.

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.