Sår og vond hals er stort sett ufarlig, men til gjengjeld plagsomt. Her er en fantastisk remedie hvis du har sår og vond hals. Det beste av alt: Den er helt fri for kjemikalier!

  • En stor kopp kokende vann
  • En teskje gurkemeie
  • Saften fra en halv sitron
  • En teskje honning

Bland alt sammen. Drikk sakte – og gurgle gjerne. Gurkemeiepulver har en tendens stil å synke til bunns, så du må røre ofte.

Tips: Hvis du får tak i gurkemeierot, kan du la et par skiver trekke noen minutter i vannet, før du blander med de andre ingrediensene.

Hvorfor er denne drikken så effektiv mot sår hals? Jo, fordi:

Gurkemeie har betennelsesdempende effekt. En studie viser at gurkemeie har like bra smertestillende effekt som ibuprofen hos personer med artritt i kneet. Dessuten skal curcumin, som er virkestoffet i gurkemeie, virke preventivt mot hjerte- og karsykdommer, kreft, alzheimer, depresjon og revmatisme. Dette skyldes trolig at gurkemeie er en antioksidant, det vil si at den beskytter cellene mot skade fra frie radikaler.

Sitron er en ypperlig kilde til vitamin C. Vitamin C er i likhet med gurkemeie  som bekjemper celleskade. Den er også viktig for kroppens opptak av jern. For lite vitamin C kan føre til slapphet og økt infeksjonsfare.

Honning er kjent for å virke betennelsesdempende og ha antibakteriell virkning. En rekke studier viser at honning kan hjelpe mot hoste, også bedre enn hostesaft.

God bedring! Husk å dele hvis du har en venn som trenger dette.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).