Hjemmelaget tortilla løfter fredagstacoen til nye høyder. Tortillaen er bakt med en blanding av rug- og hvetemel, og burde vel egentlig kalles lefse, siden ekte hjemmelaget tortilla bakes med maismel. Men gode er de, og raske å lage.

Denne oppskriften gir 12 tortillaer:

* Circa 4,5 desiliter hvetemel

* Circa 1,5 desiliter rugmel
* To spiseskjeer olivenolje
* En stor teskje bakepulver

* Salt
* Lunket vann

Bland bakepulver med noe av hvetemelet. Bland de tørre ingrediensene og olivenoljen, men sett tilside litt hvetemel. Bland med nok lunket vann til at du får en passe fast deig. Tilsett mer mel om nødvendig, men gjem også litt til utbakingen. La deigen hvile i ti minutter eller mer.
Dryss litt mel på kjøkkenbenken. Rull deigen ut til ei tjukk pølse og del den i 12 emner. Rull ut et emne til en tynn pannekake og stek i helt tørr stekepanne på begge sider. Mens den steker ruller du ut neste emne. Start med å sette platen på fullt, men det kan være nødvendig – avhengig av din ovn – å skru ned et hakk eller to. Pakk den nystekte hjemmelagede tortillaen inn i et rent kjøkkenhåndkle, så den holder seg varm og myk.

Hjemmelaget tortilla er selvfølgelig helt fri for tilsettingsstoffer. Å spise ren, ekte mat er et av mine tips for å kickstarte et sunt kosthold. Last ned GRATIS guide FEM ENKLE TIPS FOR ET SUNT KOSTHOLD her:

sunn mat