Hjemmelaget tortilla løfter fredagstacoen til nye høyder. Tortillaen er bakt med en blanding av rug- og hvetemel, og burde vel egentlig kalles lefse, siden ekte hjemmelaget tortilla bakes med maismel. Men gode er de, og raske å lage.

Denne oppskriften gir 12 tortillaer:

* Circa 4,5 desiliter hvetemel

* Circa 1,5 desiliter rugmel
* To spiseskjeer olivenolje
* En stor teskje bakepulver

* Salt
* Lunket vann

Bland bakepulver med noe av hvetemelet. Bland de tørre ingrediensene og olivenoljen, men sett tilside litt hvetemel. Bland med nok lunket vann til at du får en passe fast deig. Tilsett mer mel om nødvendig, men gjem også litt til utbakingen. La deigen hvile i ti minutter eller mer.
Dryss litt mel på kjøkkenbenken. Rull deigen ut til ei tjukk pølse og del den i 12 emner. Rull ut et emne til en tynn pannekake og stek i helt tørr stekepanne på begge sider. Mens den steker ruller du ut neste emne. Start med å sette platen på fullt, men det kan være nødvendig – avhengig av din ovn – å skru ned et hakk eller to. Pakk den nystekte hjemmelagede tortillaen inn i et rent kjøkkenhåndkle, så den holder seg varm og myk.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).