Hvis du ønsker å spise deg til mer energi, skjønnhet og livsglede så er det selvfølgelig essensielt hva slag matvarer du har i kjøkkenskapet.

Kanskje er du kjempeorganisert og går aldri  i butikken uten handleliste, og kjøkkenskapene dine er velfylte med det du trenger til enhver tid.

Eller kanskje du er som meg, som opplever å stå på supern´n og føle meg fullstendig tom i hodet, fordi jeg ikke kan komme på hva vi trenger, hva jeg har lyst på eller hva som rett og slett er lurt å ha i kjøkken- og kjøleskap.

kokk

Her om dagen skulle jeg hjelpe en klient med å få litt mer orden på måltidene utenom middag. Det var et kjempenyttig oppdrag, for jeg opplever selv, særlig i travle perioder, å falle utenfor mitt til vanlig ganske sunne matregime, rett og slett fordi jeg ikke har handlet inn de riktige ingrediensene (rettere sagt: gitt gubben nøyaktige nok instrukser om hvor han finner valnøtter, cottage cheese og alle de andre smarte matvarene i hyllene på butikken).

Nå har jeg satt opp en handleliste – til deg og meg – med matvarer det kan være lurt å ha til enhver tid i kjøleskap, fryser og kjøkkenskap. Selv skal jeg printe den ut og tape den fast på innsiden av kjøkkenskapet – som en påminnelse om hva som bør være der!

Noen tips utfra smart-matlista:

  • Olivenolje og nypresset sitron er en kjempegod dressing (som kan spices opp med feks sennep, eller hvitløk, eller en god eddik og litt honning).
  • Yoghurt naturell kan brukes i stedet for majones (eller bland 50-50).
  • Kok en hel kylling, fjern skinn og bein og ha liggende i kjøleskapet som ingrediens til salater, supper (feks gulrotsuppe), i wraps eller omelett.
  • Biola er god i smoothie, med banan og bær.
  • Fyll ulike frø og nøtter på et stort Norgesglass, og bruk som dryss i salater eller over yoghurten.

Last ned handlelista her: SMART-MAT HANDLELISTE

Hvis du ønsker en kick-start på nye, sunne matvaner er kanskje sommeren detox-kurs noe for deg? Gå fra slapp og dvask til spretten og rask på bare ei uke!

Husk å dele dette blogginnlegget hvis du kjenner noen som vil like det!

Og meld deg på nyhetsbrevet for å få flere smarte tips rett i egen mailboks!