Hvitvinsdampede blåskjell er virkelig luksusmat! Ekstra luksus er det å plukke selv i fjæra, synes jeg. (HER kan du lese om hvor og hvordan du høster blåskjell).

Hvitvinsdampede blåskjell er også veldig enkelt å tilberede, og såååå sunt, da!

En ypperlig proteinkilde, full av nyttige vitaminer – som B12, og mineraler – som selen, samt at de er en god kilde til omega 3. Dessuten er blåskjell bærekraftig mat!

Slik lager du hvitvinsdampede blåskjell:

To kilo blåskjell vaskes og skrubbes, og åpne skjell kastes. «Håret» dras av.

I en stor gryte heller jeg en god dæsj olivenolje, og lar et par fedd hvitløk få surre med et stykke chili. Så tilsetter jeg en neve grovhakket persille og et glass (2,5 dl) tørr hvitvin eller retsina.

Opp i gryta med blåskjellene og på med lokket. Så får skjellene dampe under lokk til de åpner seg. Det går på et par minutter! Innimellom drar jeg gryta kraftig fram og tilbake over plata for å få ristet litt på de. Når alle eller storparten av skjellene er åpne øser jeg de opp med en hullsleiv og legger på et stort fat, og så heller jeg kraften over. Serveres med godt brød.

Høster du blåskjell selv? Eller vil du vite mer om når og hvor du finner og kan plukke blåskjell? Les dette blogginnlegget.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).