_MG_3954

Her i landsbyen min i Hellas er engene dekket av viltvoksende kamille nå i mai. Men dette er en plante du også lett kan dyrke selv i Norge, og har du en hageflekk, bør du sette av litt plass. Kamille hører nemlig hjemme i ethvert husapotek!

Kamille er kjent for å virke beroligende og søvndyssende. Teen hjelper mot magesår og fordøyelsesplager, og kan gis til barn med kolikk. Planten skal også virke betennelsesdempende på magesår, Crohns og ulcerøs colitt.

Her i Hellas brukes kamille mye mot øyebetennelse – og anbefales også ofte av leger fremfor moderne medisin. Hvis du har rennende eller såre øyne, eller plages av puss i øynene, kan du dyppe en steril bomullsdott i te og vaske øyet.

Det er ingen kjente bivirkninger og kamille regnes som en helt trygg urt.

Kamillefrø får du kjøpt både på nett og i gartneri. Frøene såes direkte på voksestedet, som bør være varmt og solrikt, nå på denne tida. Du høster bare blomstene. Jeg legger blomsterhodene i en kurv, som får stå et lunt sted. Et par ganger i døgnet løfter jeg og siler blomstene med hendene, så de får luft og ikke blir liggende tett (da vil de mugle). Fyll på glass og sett i kjøkkenskapet.

_MG_3958

Les mer om denne fantastiske urten på rolv.no.