Ja, du kan spise deg yngre. Kanskje ikke ung og vakker som en fotomodell (men det har du neppe noe ønske om heller?), men en strålende versjon av deg selv?

Kroppen vår får 100 billioner nye celler hver eneste dag.

Cellene på innsiden av magen, for eksempel, lever bare et døgn eller to, før de dør og skiftes ut med nye friske celler. Ti prosent av skjelettet ditt er ikke det samme som for et år siden. Hudceller som skrapes av blir erstattet med nye hele tiden.

Cellene er laget av den maten vi spiser og den lufta vi puster inn.

Det betyr at hver eneste dag har du sjansen til å påvirke hvordan gamle celler deler seg og nye vokser til gjennom det du putter i munnen. Så maten vil altså påvirke utseendet ditt og hvor ung og vakker du føler deg. Eller sagt med andre ord: Du kan spise deg yngre.

I alle år har forskerne jaktet på – og trodd de hadde funnet – ungdomskilden, hos folkeslag hvor store deler av befolkningen levde lenge og med lite sykdom. I Georgia, i de kaukasiske fjellene, fant de yogurt. På Kreta: olivenolje. Hos inuitter: Høyt inntak av fet fisk. Hos Kuna-folket på San Blas-øyene utenfor Panama: Kakao.

I og med at vi er laget av mat er det eller ikke særlig merkelig at maten vi spiser både påvirker utseendet vårt, hvordan kropp og hjerne fungerer og hvordan vi føler oss.  Det er ikke sikkert at de riktige matvarene vil få deg til se mye yngre ut, men du vil garantert se godt ut – og føle deg fantastisk vakker!

 

Vil du prøve å spise deg yngre? Her er noen matvarer som kan bidra til å deg noe av ungdommens kraft og skjønnhet:

 

  • Rød frukt og grønnsaker, som tomat og vannmelon, inneholder lykopen som gjør huden myk.
  • Appelsin, sitron, rød paprika, jordbær  og andre matvarer som inneholder mye vitamin C er bra mot rynker.
  • Fet fisk, tran, linfrø og valnøtter inneholder omega 3, som er bra for at hjernen holder seg i form.
  • Olivenolje er ikke bare godt for hjertet, men kan også styrke skjelettet, holder cellene og huden myk og motvirker beinskjørhet.
  • Den riktige balansen av fett. Fett brukes til å bygge cellene våre. Animalsk fett, som består av stive molekyler, gir stive celler. Plantefett, som i olivenolje, rapsolje, avokado og nøtter, er laget av myke molekyler og gir myke celler. Altså: Mykere hud og mer smidighet.
  • Mørk sjokolade, rødvin, bær, grønn te og grønne bønner inneholder antioksidanter som i tillegg til å være viktige for å bekjempe sykdom som kreft og Alzheimer, også bidrar til godt syn, bedre leddbevegelighet og god hjernefunksjon.
  • Hvitløk, spiskammerets wonderboy, påvirker blant annet blodsirkulasjonen ved å virke blodfortynnende. Når blod og oksygen kan strømme fritt til cellene, føler du deg friskere og mer opplagt.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).