Kikertpannekaker med bønnestuing er som smør på flesk: bønner på bønner. Kikertpannekakene er stekt i rikelig med olivenolje og blir gode og sprø. Bønnene er blitt vendt i en riktig deilig pesto. Kan godt serveres når jentegjengen møtes – gjerne med et glass hvitvin eller rosevin på si, og litt ekstra plukk i form av soltørka tomater og oliven.

Kjenner du noen som vil like dette? Del oppskriften!

Kikerttortilla, eller kikertpannekaker, kalles egentlig socca og er en sør-fransk spesialitet.  Uhyre enkelt å lage av kikertmel, vann og salt. Røren skal stå en stund, så begynn med den:

  • 150 gram kikertmel
  • 3 dl vann
  • En klype salt
  • En spiseskje olivenolje

Dette er nok til fire pannekaker. Røren krydres med for eksempel spisskummen, rosmarin, oregano eller timian. Denne gang droppet jeg krydder, da der er nok smak i pestoen til bønnene. Rør alle ingrediensene sammen, og la hvile – gjerne noen timer. Kikertmel får du kjøpt i innvandrerbutikker.

Her har jeg brukt store hvite bønner (såkalte lima-bønner). Bruker du tørre bønner skal de bløtlegges over natta, bløtevannet skal kastes og så skal de kokes til myke. Du trenger cirka 150 gram tørre bønner eller 300 gram ferdigkokte. Bønnene skal være varme, så hvis du bruker ferdigkokte bønner varmer du de i litt vann og siler av vannet.

Lag pesto:

  • 2 dl valnøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • Noen blad basilikum
  • Salt, pepper
  • 50 gram fetaost (kan sløyfes)
  • Olivenolje

Kjør alle ingrediensene unntatt oljen i blender. Tilsett litt olje om gangen, til pestoen er passe kremet. Vend bønnene inn i pestoen.

Lag en fargerik råkostsalat ved å raspe gulrot, rødkål, hvitkål og nepe.

TIPS: Dryss litt sesamfrø over salat og bønner. Kombinasjonen av belgfrukter og frø gir deg nemlig alle de viktige aminosyrene i et eneste måltid.

Sunnhetsfaktor kikertpannekaker og bønnestuing:

Ingenting i dette måltid er usunt – tvert imot! Kikerter havner ofte på topp 10-lista over verdens sunneste matvarer. Kikerter er en god kilde til folat, og anti-oksidantene mangan og quercetin. Studier tyder på at et jevnlig inntak av kikerter påvirker apetitten på en positiv måte, slik at du får mindre lyst på snacks og usunne matvarer. Både bønner og kikerter er en ypperlig kilde til fiber og protein. Sjekk ut mitt kurs i Middelhavskost hvis du vil lære mer. Valnøtter gir deg omega 3, godt for oppbygging av celler og for hjernefunksjon. Olivenolje er en enumettet fettsyre og bidrar til å senke det dårlige kolesterolet og øke det gode, pluss at oljen er god for hud og skjelett. En hel bok kan skrives om helsefordelene ved å spise hvitløk – blant annet er hvitløk gunstig for blodtrykk og hjertet, og bidrar til utrenselse av giftstoffer fra kroppen. Og visste du at basilikum virker betennelsesdempende?

DIGG INN – og husk å dele oppskriften med noen du tror vil like den.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).