Kok en kylling! Slik kan du lage fire middager mens du binger siste sesong av Bridgerton.

Selv om jeg lager så og si all mat fra bunnen, betyr ikke det at jeg tilbringer mesteparten av døgnet på kjøkkenet. Noe av det smarteste jeg lærte om matlaging fra min greske svigermor og svigerinne, som begge hadde mer enn fulltidsjobb med egen butikk, var dette med å lage opp middag for flere dager i strekk. Lage mat som lager seg selv, rett og slett. Det gjør du når det passer, ikke mens du har sju sultne skrikerunger hengende i skjørtekanten. Så gjør du sluttinnspurten like før maten skal serveres – i disse tilfellene tar det cirka ti minutter.

Det starter med at man tager en stor kylling, putter den i en gryte med rikelig med vann og et par spiseskjeer salt og setter til koking.

Nå kan du ta deg en joggetur, sette deg i godstolen med en spennende roman, støvsuge huset eller stryke kjolene dine. Eller legge deg på sofaen med Lady Wistledown og hennes siste observasjoner.

Om et par timer er kyllingen ferdig – det kjenner du ved at beina lett løsner når du piller i den med en gaffel. Jeg bruker å gjøre dette om ettermiddagen, og la det hele stå og kjøle seg ned over natta.

Vi er to voksne, og får fire middager av denne.

Ta ut kyllingen med en hullsleiv. Legg kyllinglårene (middag nr. 1) til side. Pill av resten av kjøttet. Dette er nok til to middager. Kraften tar du selvfølgelig vare på, den blir middag nummer fire. Nå velger du om du vil putte noe i fryseren, eller om du går for kylling de neste fire middagene.

Middag 1, Stekte kyllinglår med salat: Vend kyllinglårene i pepper, paprika og spisskummen. Varm rikelig med olivenolje i en stekepanne, og fres lårene et par minutter til de får farge. Server med gresk salat.

Middag 2, Pastasalat: Kok makaroni (eller ris, couscous, byggryn eller bulgur, om du foretrekker det). Bland med kyllingkjøtt, mais, paprika, strimlet rødløk og oliven. Eller hva du måtte foretrekke/ha i kjøleskapet. Kanskje vil du istedet prøve deg på en maurisk kyllinggryte med aubergine?

Middag 3, Kyllingwraps: Bland kyllingbitene med olivenolje, sitronsaft, pepper, paprika, malt koriander, spisskummen og gurkemeie. Stek raskt i en varm stekepanne til crispy. Lag en dressing av gresk yoghurt litt tahini og sitronsaft. Server med lefse, tomat og løk i skiver og salatblad. Kanskje har du lyst til å lage lefsa sjøl fra bunnen? Se oppskrift HER.

wrap med kylling

Middag 4, Bønnesuppe: Hakk en løk og stek myk i olivenolje i en gryte. Dryss over en spiseskje hvetemel og rør godt. Tilsett en boks hakkede tomater, pepper og en klype basilikum. Tilsett cirka 7 dl kyllingkraft og la koke et par minutter. Kjør med stavmikser, slik at suppa blir kremet. Tilsett en boks ferdigkokte bønner, la småputre et par minutter til. Server med godt brød.

 

SUNN, NATURLIG MAT FOR DEG OG FAMILIEN

Middelhavskost
  • Har du hatt lyst til å prøve Middelhavskosten lenge, men ikke visst hvor du skal starte?
  • Ønsker du å spise mindre ultraprosessert mat, men synes det virker komplisert?
  • Har du lyst til å lage deilig og sunn mat til deg og de du er glad i, uten å bruke timesvis på kjøkkenet og slite med vanskelige oppskrifter?

Jeg har gjort det KJEMPEENKELT for deg:

  • I denne e-boka får du alle oppskriftene du trenger til frokost, lunsj og middag i 14 dager.
  • Handleliste til hver oppskrift.
  • Matplan som du selv fyller ut, utfra hvordan det passer best for deg og familien de neste ukene.
  • Ukompliserte oppskrifter med ingredienser du får kjøpt på nærbutikken, slik at du kan være sikker på at dette får du til.

E-boka laster du ned med en gang du har betalt.  Hvis du skulle få problemer med nedlastingen, sender du bare en epost til tove@tovececiliefasting.com, så hjelper jeg deg.

To uker med Middelhavskost (e-bok) kr. 350

 

Vipps