Du kan enkelt spise deg til lavere kolesterol. Små endringer i kostholdet kan gjøre stor forskjell. Her er hvordan:

Kutt ut rødt kjøtt. Gjør det til en regel at du ikke spiser rødt kjøtt hjemme (så kan du heller takke ja hvis du er på middagsbesøk). Velg kylling eller kalkun istedet. Bruk kyllingkjøttdeig istedet for vanlig kjøttdeig. Ikke spis pølse. Dropp kjøttpålegget.

Bytt ut en eller flere kjøttmiddager med fisk, sjømat eller vegetarmat med belgfrukter. Personer som overhodet ikke spiser kjøtt har mye lavere kolesterol enn kjøttspisere. Fisk bidrar til å senke kolesterol, det samme gjør erter, bønner, linser og kikerter.

Spis havre, bygg og linfrø. Havre og bygg inneholder beta glukan, som bidrar til å senke det dårlige kolesterol. Det tilsvarer cirka 80 gram eller havregryn eller byggryn daglig. Også linfrø har vist seg å senke kolesterolet.

 • Bytt ut et brødmåltid om dagen med havregrøt. Tilsett linfrø på grøten.
 • Eller lag din egen frokostblanding med havregryn, linfrø og andre frø og nøtter. Server med kefir, kulturmelk eller gresk yoghurt – som også bidrar til å regulere kolesterolet.
 • Tilsett havre og linfrø i brødbaksten.  Velg brød med havre og gjerne bygg når du kjøper ferdigbakt.
 • Bytt ut pasta og ris med kokte byggryn. Eller hva med en byggrynsrisotto (uten bacon – bytt med kylling, fisk eller reker). Kokte byggryn er godt i suppe.

Olivenolje. Olivenolje har gunstig effekt på kolesterolet. Bruk olivenolje til all steking. Olivenolje med sitronsaft og balsamico er nydelig dressing. Du kan gjerne tilsette en spiseskje i suppa, over kokte poteter (istedet for saus) eller over kokte byggryn.

Grønn te. To-tre kopper grønn te daglig
 kan bidra til å senke kolesterolet. Bytt den ene kaffekoppen med grønn te. Du kan også lage grønn te og drikke kald – fyll på vannflaska di og ta med når du skal ut.

Avokado – gjerne en om dagen


Probiotika – yoghurt og biola naturell, kefir, kulturmelk. De mest vanlige ostene fra Tine (Jarlsberg, Norvegia etc).

SUNN, NATURLIG MAT FOR DEG OG FAMILIEN

Middelhavskost

 

 • Har du hatt lyst til å prøve Middelhavskosten lenge, men ikke visst hvor du skal starte?
 • Ønsker du å spise mindre ultraprosessert mat, men synes det virker komplisert?
 • Har du lyst til å lage deilig og sunn mat til deg og de du er glad i, uten å bruke timesvis på kjøkkenet og slite med vanskelige oppskrifter?

Jeg har gjort det KJEMPEENKELT for deg:

 • I denne e-boka får du alle oppskriftene du trenger til frokost, lunsj og middag i 14 dager.
 • Handleliste til hver oppskrift.
 • Matplan som du selv fyller ut, utfra hvordan det passer best for deg og familien de neste ukene.
 • Ukompliserte oppskrifter med ingredienser du får kjøpt på nærbutikken, slik at du kan være sikker på at dette får du til.

E-boka laster du ned med en gang du har betalt.  Hvis du skulle få problemer med nedlastingen, sender du bare en epost til tove@tovececiliefasting.com, så hjelper jeg deg.

To uker med Middelhavskost (e-bok) kr. 350

 

Vipps