fbpx

Lavt stoffskifte

Stoffskifte i balanse

FÅ MINE FEM BESTE TIPS FOR Å LEVE BEDRE MED STOFFSKIFTESYKDOM.

 

Ved å legge igjen din epostadresse godtar du også at jeg kan sende deg nyhetsbrev med info og inspirasjon.

Lavt stoffskifte eller høyt stoffskifte skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer for lite eller for mye av hormonene tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Hvis du har høyt stoffskifte vil du vanligvis i første omgang få medisiner som demper produksjonen av disse hormonene. Hvis du har lavt stoffskifte får du tyroksin i tablettform.

Både høyt og lavt stoffskifte skyldes oftest autoimmun sykdom. Det betyr at kroppens immunsystem angriper friske celler. I likhet med de fleste andre autoimmune sykdommer, kan kosthold- og livsstilendringer ofte redusere symptomene, gjøre at du føler deg bedre og får bedre livskvalitet, og noen ganger føre til at du blir helt frisk.

 

Slik kan du føle deg friskere, sunnere og få mer energi:

 • Sørg for at kroppen får i seg nok av alle næringsstoffene
 • Styrk tarmhelsen
 • Styrk immunsystemet
 • Unngå kronisk stress

Ønsker du hjelp med kosthold og livsstil for å få det bedre?

MEDLEMSPORTAL

Stoffskifte i balanse

Er du lei av å føle deg utmattet, sliten og deprimert?

Av at kiloene sitter fast, samme hva du gjør?

Av at håret er tynt og huden tørr?

Av av hjernen føles tåkete og uklar?

Av å føle deg som en gammel, slitt versjon av ditt egentlige jeg?

Tove har mye kunnskap som hun deler på en inspirerende måte. Informasjonen bygger på fakta og gjerne med referanser til forskning. Kan være nyttig for de som er interessert i sunn mat og har et ønske om at kropp og sinn skal kunne fungere best mulig ut ifra egne forutsetninger.

Hildegunn S.J. Blindheim

Medlemsportalen Stoffskifte i balanse er et tilbud til deg som selv ønsker å ta grep om egen helse og få skjoldbruskkjertelen til å fungere bedre. Du er lei av å føle deg syk. Du ønsker å gjøre noe for å føle deg mer vel og få bedre livskvalitet.  Du vet at det ikke er gjort over natten, men du vil begynne NÅ.

Dette er ikke en erstatning for medisinsk behandling. Du skal ikke slutte med medisiner eller endre dosen uten å samrå deg med din lege.

For å få skjoldbruskkjertelen til å fungere best mulig vil vi jobbe med følgende:

 • Sikre at kroppen får nok av de næringsstoffene den trenger
 • Stabilisere blodsukkeret
 • Styrke tarmhelsen og tarmfloraen
 • Styrke immunforsvaret
 • Redusere stress, både gjennom kosthold og livsstil

Mange som har stoffskifteproblemer har også andre helseutfordringer, som irritabel tarm, insulinresistens eller høyt blodtrykk. Gjennom kosthold- og livsstilsendringer jobber vi for å skape balanse i hele kroppen.

De aller fleste med høyt eller lavt stoffskifte vil ha stort utbytte av oppfølging fra ernæringsfysiolog, men for mange er dette en vanskelig økonomisk prioritering. Som medlem av Stoffskifte i balanse får du den samme trygge og fagbasert oppfølgingen som du ville ha fått ved privatkonsultasjon (som koster 1250 kroner for en time).

I medlemsportalen får du kosthold- og livsstilsråd, samt oppskrifter som kan bidra til at skjoldbruskkjertelen fungerer bedre. I tillegg er jeg tilstede i gruppen for å gi støtte, oppbacking og svare på spørsmål. Hver måned har jeg en livesending hvor jeg svarer på spørsmål og/eller tar opp relevante tema.

Alt dette får du for bare 350 kroner måneden.

Når du føler deg sliten, nummen, tung og har det vondt, kan det være vanskelig å tenke på noe annet enn sykdommen. Stoffskifte i balanse er en medlemsportal for deg som ønsker å skifte fokus, og som også vil hjelpe andre til å gjøre det samme. Dette er et positivt og sunt samfunn, hvor vi heier på hverandre og feirer også små framskritt. Her skal det være godt å være.

BONUS:

Gratis tilgang til alle oppskriftene på bloggen min.

PÅMELDING STENGER OM

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

Tove er ei hærli dame med masse kunnskap og stor formidlingsevne! Jeg har gjennomført et tidligere onlinekurs, Toves detox-kurs og er kjempefornøyd! Tove var tilgjengelig hele tiden underveis og rådene hun ga var kloke, morsomme og motiverende.

Tove Lill Karlsen, Trondheim

Her er jeg, tidlig i 20-årene. Antageligvis hadde jeg allerede da høyt stoffskifte. Et par år seinere, da skjoldbruksskjertelen var utslitt etter å ha gått i høygir i lang tid, fikk jeg diagnosen lavt stoffskifte. Jeg var 25 år, hadde en hektisk jobb som nyhetsreporter i Dagbladet, røykte en pakke sigaretter om dagen, drakk bøttevis med kaffe og hadde et høyt alkoholforbruk. I tillegg spiste jeg veldig usunt: Jeg droppet frokost, kjøpte en bagette eller noen boller utpå formiddagen hvis jeg ble sulten, spiste mye kantinemat eller ferdigmat og minimalt med frukt og grønnsaker. Jeg var hyperstressa, jobbet skift og mer overtid enn Arbeidstilsynet ville godta, pluss at jeg slet med søvnen.

Er det rart jeg ble syk?

I tillegg til lavt stoffskifte, fikk jeg påvist en godartet svulst på hypofysen, et prolaktinom. Jeg ble satt på tyroksin, og fikk beskjed om å ta pillene resten av livet. Svulsten forsvant etter at jeg begynte med medisin, men symptomene på lavt stoffskifte ble bare verre, særlig etter at jeg hadde fått barn (ved hjelp av hormonbehandling). I en periode hadde jeg igjen høyt stoffskifte.

Slik ble jeg frisk fra lavt stoffskifte

I 1993 sluttet jeg i jobben som journalist, og flyttet til Hellas, hvor jeg giftet meg og fikk to barn med halvannet års mellomrom. Som nevnt, slet jeg fortsatt med sykdommen etter at jeg fikk barn, men da den tøffe småbarnsperioden gikk over, begynte jeg også å få det bedre. Jeg hadde tatt mange grep:

 • Sluttet å røyke.
 • Spise bedre. Jeg begynte å lage all mat fra bunnen av. Jeg spiste den typiske Middelhavskosten, med et høyt inntak av grønnsaker, frukt, belgfrukter, fisk, sjømat og sunne fettsyrer, som olivenolje, frø og nøtter. Forekomsten av autoimmune sykdommer, som lavt stoffskifte, er mye lavere blant folk som føler den tradisjonelle Middelhavsdietten (les mer her.)
 • Jeg stresset mindre. Selv om jeg opplevde småbarnsperioden som svært stressende, fikk jeg likevel en roligere hverdag med mindre press enn jeg hadde hatt i mine ti år som nyhetsjournalist.
 • Yoga og meditasjon. Dette bidro til å senke nivået av stresshormoner ytterligere. Stresshormonene påvirker også skjoldbruskkjertelens funksjon.
 • Uteliv. I ungdomsårene var uteliv synonymt med å fly fra bar til bar. Nå handlet det om å jobbe i hagen, gå turer og strandliv.

I 2006 sluttet jeg med tyroksin. Siden da har stoffskiftet mitt vært normalt.

Jeg elsker å kunne bruke mine egne erfaringer og kunnskap som ernæringsfysiolog for å hjelpe også deg til å få det bedre.

     Stoffskifte i balanse

Har du høyt eller lavt stoffskifte?

Ønsker du få å energien tilbake?

Føle deg vel i egen kropp?

Blomstre og få bedre livskvalitet?

DA ER MEDLEMSGRUPPA NOE FOR DEG.

LES MER OG MELD DEG INN HER.