Denne grovbrød-oppskriften var jeg så heldig å få av Marianne. Jeg er en elendig baker, så det er fantastisk med en oppskrift på et godt og saftig grovbrød som til og med jeg kan lykkes med.

Dette grovbrødet lages med sammalt mel, linfrø og kefir eller kulturmelk, og inneholder masse gode næringsstoffer: Jern, magnesium, kalsium, sink, og vitamin B1 og B9 (folat). Dessuten rikelig med fiber som gjør tarmen lykkelig.

Oppskrift på Mariannes grovbrød:

1/2 kg sammalt hvetemel, fint

1/2 kilo sammalt hvetemel, grovt

200 gram linfrø, bløtlegges

To klyper salt

1 stor skje sirup

100 gram gjær, oppløst i vann

3/4 liter skummet kulturmelk (eller litt mer om nødvendig)

Forvarm stekovnen til 70 grader. Bland alle ingrediensene unntatt melk (linfrøene tilsettes med bløtevannet). Tilsett melk, og bland til en tjukk grøt. Smør to brødformer, og fordel røren i de to formene. Bruk en slikkepott. Bruk slikkepotten til å glatte ut røren for en penere overside. Sett formene i ovnen (på nederste rille), og la heve i en time og et kvarter. Skru opp varmen til 220 grader, og stek i cirka en halv time. Følg med på slutten, så ikke oversiden blir brent.

Du kan dele brødene og fryse, eller til og med skjære opp i skiver og fryse, for eksempel på en tallerken, så er det lett å ta ut en og en skive.

FEM HVERDAGSMIDDAGER

Raskere enn Toro

Å lage mat fra bunnen er noe av det beste du kan gjøre for egen helse. Jeg ønsker å knuse myten om at det er tidkrevende og vanskelig! Her får du fem enkle, næringsrike middagsoppskrifter, som alle er raskere å tilberede enn ferdigmatprodusentenes alternativ. Helt fri for kjemiske tilsettingsstoffer.

 

Når du takker ja til oppskriftsheftet, godtar du også at jeg sender deg mattips, oppskrifter og info om kurs. Du kan når som helst melde deg av.