kurs i ernæring

Etter å ha tilbrakt nesten halve livet i Middelhavsland, er jeg naturlig nok blitt en lidenskapelig tilhenger av Middelhavsmat. Pasta, himmelske grønnsaksgryter laget med kjærlighet, sauser som har fått koke i timesvis…Hva er det ikke å elske? For ikke å snakke om at dette er mat kropp og sjel forguder.

Som småbarnsmor i en liten landsby i nord-Hellas, hvor jeg bodde i over 20 år, ble jeg nærmest «tvunget» til å legge om til tradisjonell Middelhavskost. Ferdigmat var ikke-eksisterende og du fikk knapt kjøpt råvarer som ikke var i sesong. Jeg, som tidligere hadde levd stort sett på junk food, ultraprosessert mat og kantinemat, begynte å lage all mat fra bunnen av – og oppdaget at det var utrolig mye enklere og mindre tidkrevende enn jeg hadde forestilt meg. Og så utrolig gøy, da, å eksperimentere med nye råvarer og nye oppskrifter!

Middelhavskosten gjorde store utslag for helsa mi: Stoffskifteproblemene jeg hadde slitt med i årevis forsvant, og jeg kunne slutte helt med medisiner. Nå har jeg passert 60, og jeg gir kostholdet endel av æren for at jeg fortsatt føler meg full av energi og livskraft.

For å få mer fagkunnskap om mat og helse, tok jeg bachelor i ernæring i 2012. Kall meg nerd, men jeg leser gjerne om forskning og nye ernæringsstudier på sengekanten – mye mer spennende enn en krimroman! Dette har blitt min «mission in life»: Å formidle helsefordelene og viktigheten av å spise god, ekte mat, laget fra bunnen, basert på gode råvarer.

Er det noe som provoserer meg så kraftig at hele vokabularet av bannord tas i bruk, så er det hvordan matprodukter som inneholder helseskadelige stoffer markedsføres. At du ikke kan stole på at maten du spiser er trygg. At du må ha en universitetsutdannelse i biokjemi for å forstå innholdslista på matemballasjen.

Jeg ønsker å inspirere deg til å spise god mat, som også gjør deg godt! Jeg vil at du skal ta de gode, trygge valgene.

Jeg har skrevet en rekke bøker om Hellas og gresk mat (alle er utsolgt fra forlaget), og holdt mitt populære matkurs Middelhavskost på norsk over hele Norge de siste ti årene. Min siste ebok, To uker med Middelhavskost, finner du her.

Høsten 2022, etter å ha bodd åtte år «hjemme» i Norge, flyttet jeg til vingården Cortijo el Medico i Andalucia, sammen med mitt livs store kjærlighet. Her tilbyr vi både matkurs og kurs i vinproduksjon. Du er hjertlig velkommen!

MINE HELLASBØKER

Jeg ble kjent med Tove Cecilie gjennom varme, humoristiske beskrivelser av livet i Hellas i boka Paradiso, og siden har det bare fortsatt. Jeg har nytt gjestfrihet, varme og middelhavsmat på hennes greske taverna, på matkurs i Arendal og gjennom online detox-kurs. Tove Cecilie formidler med en kunnskap og kjærlighet som gjør det vanskelig å ikke la seg begeistre, og ditto lett å følge! Jeg har lært mye om middelhavsmat, og har fått et kosthold der Toves råd og oppskrifter har en stor plass. Fordi det gir meg en bedre kropp og bedre helse!

Marianne Sneltvedt

Tove har grundig kjennskap til ernæring og er en dyktig formidler. Hun har solid kunnskap om mat gjennom mange års erfaring med ulike kosthold fra inn og utlandet.
Hun er lett å forstå og serverer de deiligste retter under sine kurs.

Kristin Larsen, Trondheim