Har du plager i forbindelse med overgangsalderen? Spis belgfrukter og bruk olivenolje (extra virgin, skal det være!) i matlagingen. Denne italienske studien, som inkluderte 100 kvinner, viser at de som er mest trofaste mot den tradisjonelle Middelhavskosten også har færrest plager. Og det er altså bønner, linser og kikerter, samt olivenolje som virkelig kan utgjøre en forskjell.

Mange kvinner opplever å legge på seg når de kommer i overgangsalderen, men risikoen for dette er lavere hvis du i hovedsak spiser Middelhavskost. Ikke bare det: Middelhavskost viser seg å være gunstig også hvis du er i overgangsalderen og ønsker å gå ned i vekt – uten å miste muskler istedet for fett.

Mer energi etter overgangsalderen

Spiser du Middelhavskost over lengre tid vil det også redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, osteoporose, kognitiv svikt og brystkreft. Også etter overgangsalderen viser Middelhavskosten seg å ha positiv effekt på kvinners helse: En amerikansk studie med nær 4600 deltakere viste at å bytte ut rødt kjøtt med fisk og hvitt brød, ris og pasta med grove kornprodukter bidro til mindre fatigue og mer energi.

Kilder:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25513984/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35546996/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32824413/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34352891/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32682573/

 

VIL DU PRØVE MIDDELHAVKOSTEN?

Middelhavskost

Er du lei av symptomer på overgangsalder?

Elsker du god mat?

Vil du ha mer energi og overskudd?

Sjekk ut dette nettkurset. Alt du trenger for å kickstarte sunne matvaner med deilig Middelhavsmat.