Overgangsalder

Overgangsalderen burde være en fantastisk periode i livet ditt. Ungene er større og du får en helt ny frihet. Enten til å satse for fullt på karriere, dra på eventyr eller være mer sammen med venner. Det er din tid! Du slipper å ta så mange hensyn og kan tenke mer på deg selv og hva DU har lyst til.

For mange kvinner ødelegges imidlertid overgangsalderen av hetetokter, nattesvette, uro, søvnproblemer, tørr skjede eller stadige urinveisinfeksjoner. Tre av fire kvinner synes overgangsalderen er besværlig, og i og med at alle plages, er det også lett å tenke at slik skal det være. Men overgangsalderen er en naturlig periode i livet, og den skal ikke føles kjip. Du kan selv ta grep for å føle deg bedre.

Et sunt kosthold kan kanskje ikke fjerne alle trasige symptomer, men mye kan hjelpe:

  • Sørg for en god balanse mellom omega 3 og omega 6.
  • Nok inntak av vitamin D.
  • Styrke tarmhelsen ved å spise fiberrik kost og fermenterte matvarer som kefir, yoghurt og mange typer ost. I tarmen produseres mesteparten av hormonet serotonin, som samspiller med østrogen.
  • Et høyt inntak av frukt og grønnsaker for max med vitaminer, mineraler og antioksidanter.
  • Unngå mat med tilsettingsstoffer. Du er allerede utsatt for en rekke miljøgifter, mange påvirker hormonbalansen i kroppen, og bør unngå å få i deg mer. Spis ren, ekte mat, helst økologisk.
  • Hold blodsukkeret stabilt ved å spise grove karbohydrater. Insulin, som skilles ut av bukspyttkjertelen for å flytte sukker i blodet inn i cellen, kan sperre for cellens opptak av østrogen, noe som gjør at rask økning av blodsukkeret vil gi østrogenmangel i cellene og symptomer som hetetokter og svette.
  • Mange urter og krydder kan hjelpe mot plagsomme symptomer ved overgangsalderen. Sjekk min urteguide her.

Trenger du hjelp med kostholdet? Les mer om kostveiledning fra meg her.

Få flere tips og oppskrifter i guiden Hormoner i balanse (under).

Hormoner i balanse

17 SIDER GUIDE MED INFO, TIPS OG OPPSKRIFTER

Ved å takke ja til guiden godtar du også at jeg sender deg eposter med informasjon. Du kan når som helst stoppe disse.