Dette er et skikkelig saftig grovbrød. Oppskriften var jeg så heldig å få av Marianne. Jeg er en elendig (ok, middelmådig) baker, så det er fantastisk med en oppskrift på et godt og saftig grovbrød som til og med jeg kan lykkes med.

Dette grovbrødet lages med sammalt mel, linfrø og kefir eller kulturmelk, og inneholder masse gode næringsstoffer: Jern, magnesium, kalsium, sink, og vitamin B1 og B9 (folat). Dessuten rikelig med fiber som gjør tarmen lykkelig.

Mariannes oppskrift på saftig grovbrød:

1/2 kg sammalt hvetemel, fint

1/2 kilo sammalt hvetemel, grovt

200 gram linfrø, bløtlegges

To klyper salt

1 stor skje sirup

100 gram gjær, oppløst i vann

3/4 liter skummet kulturmelk (eller litt mer om nødvendig)

Forvarm stekovnen til 70 grader. Bland alle ingrediensene unntatt melk (linfrøene tilsettes med bløtevannet). Tilsett melk, og bland til en tjukk grøt. Smør to brødformer, og fordel røren i de to formene. Bruk en slikkepott. Bruk slikkepotten til å glatte ut røren for en penere overside. Sett formene i ovnen (på nederste rille), og la heve i en time og et kvarter. Skru opp varmen til 220 grader, og stek i cirka en halv time. Følg med på slutten, så ikke oversiden blir brent.

Du kan dele brødene og fryse, eller til og med skjære opp i skiver og fryse, for eksempel på en tallerken, så er det lett å ta ut en og en skive. Brødet smaker fantastisk med for eksempel smør og brunost, eller en god blåmuggost og syltetøy eller honning.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).