Blodappelsin er unektelig en av vinterens høydepunkt. Er det utseendet som gjør at jeg også mener at blodappelsin smaker saftigere og søtere enn vanlig appelsin? De gjør iallfall godt!

I diskusjonen om influensavaksine eller ikke vaksine – glemmer vi det helt vesentlige: At kroppen vår i utgangspunktet har et fantastisk immunforsvar. For å  styrke immunforsvaret det må vi gi det næring i form av blant annet vitaminer og antioksidanter. Blodappelsin er perfekt i så måte – ekstra ladet med antioksidanter i form av anthocyanin: det er det stoffet som gir de den deilige rødfargen.

Spis blodappelsinen som den er, lag juice eller prøv denne lekre lille forretten. Dette er visstnok en oppskrift som har sin opprinnelse fra Sicilia.

Salat med blodappelsin:

Skrell blodappelsin og skjær i biter. Tilsett finsnittet fennel og hakkete valnøtter. Lag en dressing av olivenolje, litt god balsamicoeddik, salt og pepper.

 

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.