Dette er en salat med bønner med smak av Middelhavet som kan varieres i det uendelige. Bruk det du har i kjøkkenskap og kjøleskap. Et høyt inntak av belgfrukter er noe av det som gjør Middelhavskosten så sunn. Belgfrukter er et veldig bra alternativ til protein fra kjøtt eller fisk.

Hvis du virkelig vil spare på matbudsjettet, er linser og bønner noe av det rimeligste du kan spise. Vel og merke hvis du tar deg bryet med å bløtlegge og koke bønnene eller linsene selv. Bløtleggingstiden varierer fra et døgn til bare en halvtime. Koketiden varierer veldig. Det enkleste er å bløtlegge og koke en stor porsjon linser eller bønner, og så fryse i porsjoner. Dermed har du alltid ingredienser til en suppe, gryte eller salat med bønner eller linser.

Les dette hvis du lett får vondt i magen av belgfrukter.

 Salat med bønner:

Damp bulgur etter oppskriften på pakken. Bulgur kan eventuelt byttes ut med couscous, byggryn, bokhvete eller quinoa. (Både bokhvete og quinoa er glutenfrie). Bland inn ferdigkokte bønner, en neve kapers, finhakket rødløk, persille og tomat.

Lag dressing av litt god eddik, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

PS: Passer også i matboksen!

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).