Skatevinger med provencalsk tomatsaus høres fryktelig avansert ut, men dette er en fiskemiddag du lager på en-to-tre, og som fyller huset med en lukt av Middelhavssol og -sommer.

Jeg vil gjerne reklamere litt for skatevinger. Hvis du fisker sjøl, eller har en fisker i familien, har han sikkert opplevd å få skate, men bare slengt den uti igjen. Skatevinger er et helvete å rense, men fisken har et kvitt, fast kjøtt med god smak. Ungene mine var begesitret for skatevinger, antageligvis fordi du slipper masse bein (og du kan lure de til å tro at de får kylling).

For å rense skatevinger er trikset å legge de med den grove siden ned på et kjøkkenhåndkle slik at vingen ikke sklir, og så bruke en fileteringskniv som du stikker mellom kjøttet og skinnet. Jeg har også fått tips om at du kan bake den i ovnen først, så slipper det piggete lett. Dette har jeg ikke prøvd.

 Til to-tre personer trenger du 750 gram skatevinger.

Provencalsk tomatsaus til skatevinger:

  • 400 gram hermetiske tomater
  • Tre ansjonsfileter uten bein
  • Tre fedd hvitløk eller en-to hele kinesisk hvitløk
  • En liten bunt persille
  • Pepper
  • En dæsj olivenolje
  • Litt vann

Kokt potet smaker godt til denne fiskeretten, og det første du gjør er å sette potene til å koke.

Sett så stekovnen på 200 grader, varmluft. Legg fisken i en ildfast form. Kjør alle ingrediensene unntatt vann i blender. Du ønsker en tykk saus – tilsett litt vann bare om nødvendig. Hell over fisken.

Bak fisken i cirka 20 minutter. I mellomtiden lager du en råkostsalat.

Server fisken med kokt potet og råkostsalat.

TIPS: Hvis det blir mye tomatsaus, gjemmer du det som blir til overs, og bruker til pasta en dag eller to senere.

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.