Det har regnet mer eller mindre kontinuerlig her i en måned, men endelig ble det opphold – og – trodde vi – en mulighet til å få brent kvist og greiner. Egentlig synd å brenne dette opp, men det er bare så enorme mengder. Forrige eier hadde hogget ned småtrær og busker over hele eiendommen, og det føles som en neverending story å få ryddet. Det var vindstille da vi startet, men så snudde vinden … og en lite begeistret nabo kom og fortalte at nå stinket huset hennes av sur røyk. Lærdom: Ikke tenne bål hvis det kan plage naboene. På ønskelista nå: En god kvistkutter.

småbruksdrømmen

I år hadde jeg en liten potetåker, cirka to ganger to meter, og den lille flekken skaffe oss nok poteter til ut oktober. Småbruksdrømmen innebærer naturlig nok å bli selvforsynt, noe som betyr en betydelig større potetåker. Det startet heller dårlig…Jeg begynte å grave ut det som skal bli potetterasse i skråningen, men hadde ikke kommet langt før greipet knakk. 😖

Etter årene med hage i Hellas, var det viktigste jeg lære å dyrke det som passer til klimaet der du bor! Det å dyrke grønnkål er noe av det hyggeligste som finnes, for det virker som om samme hva du gjør, så trives den. En grønnkålfavoritt her i heimen, er grønnkål stekt i olivenolje med knuste valnøtter, krydret med salt og smakssatt med litt sitronsaft.

dyrke grønnkål
stekt grønnkål

For første gang har jeg prøvd å dyrke rosenkål, og jammen ser det ikke til å lykkes! Et triks skal visstnok være å knekke av de øverste bladene – det funket iallfall her, og jeg ser fram til egendyrket rosenkål til julemiddagen. Det er vel egentlig det småbruksdrømmen først og fremst handler om: Å kunne høste og spise sin egen mat.

dyrke rosenkål