Solrik, idyllisk eiendom med minihus og mange muligheter

Dronebilde av eiendommen. Øverst til høyre sees vingården.

Eiendommen vender mot sørvest og har nydelig utsikt mot elva.

God plass til å dyrke grønnsaker. Det er allerede plantet mange bærbusker.

Koselig uteplass ved bekken.

Bordet, laget av armeringsjern, følger med.

Lyst og romslig oppholdsrom med god peisovn.

Sovealkove, med seng på 140cmX200 og oppbevaring under.

Det er også en hems med oppbevaringsplass over alkoven.

Fiber i husveggen gjør det helt greit å jobbe hjemmefra.

Eksisterende byggetillatelse for nytt hus på 59 kvm.

34 kvm verksted/garasje/anneks/nytt minihus.

Moduler til dette er inkludert og grunnen klartgjort.

Prisantydning: 1,6 mill.

 

Drømmer du om det gode liv på landet, men ikke for langt unna butikker, skole, legekontor og andre fasiliteter?

Er du nysgjerrig på å bo i minihus?

Enten du ønsker å «downsize» fordi du trenger mindre plass og ønsker lavere boligutgifter eller ønsker å «upsize» i ditt eget tempo og når renta blir lavere: Her har du sjansen til å få en unik eiendom du selv kan sette ditt preg på og utvikle.

Gang-/sykkelavstand til sentrum og skole, men likevel landlig og skjermet beliggenhet. Denne idylliske eiendommen grenser på tre sider til skogholt og landsbruksareal, så du får følelsen av å være på landet selv om du er nesten midt i bygda. Du kan sitte i hagen og lytte til den sildrende bekken som renner gjennom tomta. Sauene beiter på nabojordet, og du har god plass til både høner og grønnsakshage. Kommer til og med med egen vingård! Her er plantet 60 herdige vinranker som tåler norsk klima, og om et par år kan du lage din egen vin.

  •  Tomt på 1670 kvm.
  • Funksjonelt og praktisk minihus på ca 25 kvm, pluss anneks på ca 8 kvm.
  • Byggetillatelse for nytt hus på 59 kvm ved siden av minihuset.
  • Garasje/verksted/anneks/minihus på 34 kvm, i moduler, klar til å settes opp.
  • Nydelig utsikt til elva og bygda.
  • Sør-vestvendt. Sol hele dagen.

Vi kjøpte denne eiendommen som hytte i 2020, men fikk omregulert eiendommen til boligformål da vi ønsket å flytte permanent til Surnadal. Har siden lagt inn strøm, fiber (i husveggen) og vann/septik, og laget bad i et tilbygg på minihuset. Vi har også planert et område på tomta for å sette opp garasje/verksted på 34 kvm. (Dette bygget kan eventuelt bli enda et minihus, hvis flere ønsker å dele).

Vi har fått byggetillatelse til et nytt bolighus. Det gjelder et bolighus som vi hadde planlagt å bestille fra en produsent i Sverige. (Pris cirka 340 000 kroner for yttervegger, tak, vindu og dører, inklusive transport og moms.) Verkstedet/garasjen kommer fra samme produsent.

Vi har også etablert en vinåker med 60 planter (vi har bakgrunn som vinbønder fra Spania). Om et par år vil der være nok druer til å lage vin! Dessuten er deler av hagen opparbeidet med blomsterbed, stier, pallekarmer for grønnsaker, bærbusker og et nydelig magnoliatre.

Planen vår var å bygge verksted og bolighus mens vi selv bodde i minihuset (vi bodde der i ett år). Deretter tenkte vi å enten bruke minihuset som hjemmekontor/gjestebolig eller leie det ut som hybel.

På grunn av helseutfordringer må vi dessverre droppe prosjektet. Vi er i 60-årene, og innså at dette ble for mye for oss. Vi har også en eiendom i Spania, og på grunn av helsa har vi valgt å bosette oss der permanent. Så nå håper vi at nye krefter tar over og utvikler Småland, som eiendommen heter, videre!

Prisantydning: 1,6 millioner

Vi selger eiendommen privat, men kommer til å bruk Propr til kontrakt, tinglysing etc.

Har du spørsmål eller er interessert? ta kontakt med Tove på tove@tovececiliefasting.com, eventuelt send melding på tlf: 90533360.