Jeg blir passe spinnvill på denne tiden av året, når alle de deilige sommergrønnsakene dukker opp.

Her er det ikke snakk om å begrense seg! Ut med kjøtt og fisk, inn med vegetar.

Har du forslag til noen gode, sommerlige grønnsaksretter? Del gjerne i kommentarfeltet!

mixmat

Nå er grønnsakene så smakfulle i seg selv, at de trenger minimalt med tilbehør i form av krydder, sauser og dressinger. Det enkleste er det beste!

På typisk gresk hvis setter vi mange småretter, mezedakia, på bordet samtidig.

Her er et menyforslag til en sommerlig vegetarlunsj:

  • Bakt potet med tzatziki
  • Bakt hvitløk
  • Grillet paprika
  • Stekt grønn asparges

_MG_0947

Potetene er pakket inn i sølvpapir sammen med et par fedd hvitløk og bakt i ovnen. Hvis du får tak i helt fersk hvitløk er den også utrolig god når den blir bakt. Det er bare å sette den inn i ovnen sammen med potetene og ta den ut etter cirka en halvtime, når den er myk.

Bakt potet smaker utrolig godt med tzatziki, som jeg lager slik:

Skrell en agurk (økologisk agurk kan bare skylles) og riv den på den grove siden på rivjern. Klem ut vannet. Bland med et stort beger tykk matyoghurt eller rømme. Riv et par fedd hvitløk på den grove siden på rivjernet og tilsett. Dryss på litt salt og tilsett en spiseskje olivenolje. Bland. Frisk dill smaker også godt oppi!

_MG_0940

Fersk grønn asparges stekes i rikelig med olivenolje, til den er myk og har fått brun farge, og serveres med et dryss av salt.

_MG_0931

Når du skal grille paprika er det best å bruke den lange, smale og litt flate varianten, hvis du får tak i det (i innvandrerbutikk). Eventuelt vanlig klokkepaprika. Sett i oven og skru på oven på 230 grader. La steke til nesten svarte utenpå. Skyll under kaldt vann og flå av det tynne skallet. Server med en dæsj olivenolje, litt god eddik og pynt med svarte oliven og bladpersille.