Spis deg frisk

Få bedre livskvalitet

Ønsker du å spise deg frisk?

Lindre sykdomssymptomer?

Få færre helseplager?

Mer energi, overskudd og utholdenhet?

Bedre humør?

Anbefaler dette kurset på det varmeste. I en tid der det finnes SÅ mye informasjon, en type informasjon som kanskje villeder mer enn veileder, så er kurset det hjelpemiddelet jeg trengte for SELV å forstå og selv avgjøre hva jeg ønsker maten skal gjøre med meg og for meg. Opplevde å få gode og utfyllende svar når det var noe jeg lurte på. Prøv du også!!

Ingeborg, Trondheim

Hadde det ikke vært deilig å kjenne at kroppen spiller på ditt lag? At fordøyelsen fungerer? Å vite at du får i deg nok av alle næringsstoffene?

Et optimalt kosthold forebygger sykdom og bidrar til å gi deg en sterk, sunn og frisk kropp. Ved å gi kroppen de næringsstoffene den trenger, skaper du et solid grunnlag for god helse og bedre livskvalitet.

 • Du får bedre motstandskraft mot sykdom
 • Du får mer overskudd og utholdenhet
 • Du lindrer smerter og plager
 • Du skaper bedre hormonell balanse
 • Du får finere hud og vakrere hår
 • Det blir lettere å holde den vekta som er riktig for deg
 • Tarm og fordøyelse fungerer bedre

Et sunt kosthold handler ikke om quinoa versus byggryn eller juice versus smoothie.

Det handler ikke om raw food eller vegansk kontra biff og fløtegratinerte poteter.

Det handler om karbohydrater, proteiner og fett. Vann. Mineraler, antioksidanter og vitaminer.

Om kroppen får dette i form av en brødskive med ost og tomat, en salat med kylling og nøtter eller linsesuppe med gulrøtter, spiller egentlig liten rolle.

Spis deg frisk er et onlinekurs i grunnleggende ernæring. Du lærer hva som styrer sult og appetitt, hvordan fordøyelsesystemet fungerer, hvordan næringsstoffene tas opp av kroppen og hvordan kroppen bruker næringsstoffene til å lage energi, nye celler og holde kroppsmaskineriet i gang.

Dette vil gi deg en god forståelse av hvordan kroppen og fordøyelsen fungerer, og hvordan næringsstoffene nyttiggjøres av kroppen. Dermed blir det lettere å velge den maten som holder deg sunn og frisk, gir deg masse energi og forebygger sykdom.

 • Informasjon om kroppens næringsbehov basert på forskning og fakta.

 • Den fagkunnskapen du trenger for å vurdere kostholdsråd og nye dietter.

 • Et solid fundament for å gjøre egne, velfunderte valg.

 • Bli 100 prosent trygg i at dine matvalger sunne og riktige for deg og at kroppen din får dekket behovet for de ulike næringsstoffene.

Tove er ei hærli dame med masse kunnskap og stor formidlingsevne! Jeg har gjennomført et tidligere onlinekurs, Toves detox-kurs og er kjempefornøyd! Tove var tilgjengelig hele tiden underveis og rådene hun ga var kloke, morsomme og motiverende.

Tove Lill Karlsen, Trondheim

7 MODULER, 24 VIDEOFORELESNINGER, QUIZ-TEST I HVER MODUL.

Oppfølging i egen Facebook-gruppe, hvor du kan stille spørsmål og diskutere med andre kursdeltakere.

MODUL 1: Forbrenning, stoffskiftet, fordøyelsessystemet, cellenes oppbygging. Ekstra lesestoff: Tarmhjernen. Irritabel tarm. Hvordan regner du ut eget kaloriforbruk og kaloriinnhold i måltid.

MODUL 2: Karbohydratenes oppbygging, funksjon og absorpsjon i kroppen, fiber, gluten, diabetes. Ekstra lesestoff: Irritabel tarm. Insulin og glukagon.

MODUL 3: Proteiners oppbygging, funksjon og absorpsjon i kroppen, essensielle aminosyrer. Ekstra lesestoff: Proteinpulver og behov.

MODUL 4: Fett, oppbygging, funksjon og absorpsjon i kroppen, essensielle fettsyrer.

MODUL 5: Vannløselige og fettløselige vitaminer, frie radikaler og antioksidanter. Ekstra lesestoff: Sammenheng mellom vitamin D-status og sykdom.

MODUL 6: Mineraler. Ekstra lesestoff: Jernmangel. Jod og tare.

MODUL 7: Vann og alkohol. Ekstra lesestoff: Salt og helse.

Møt oss

Hvem er dette kurset for?

Det er laget for deg som har lyst til å spise deg frisk, og som vil lære hva kroppen faktisk trenger for å fungere optimalt.

Du ønsker å ha det bedre i egen kropp.

Du er lei forvirrende og ofte motstridende kostråd, og ønsker faktabasert kunnskap om kropp og ernæring.

Du ønsker å ha et kosthold som passer for DEG og din livsstil.

Du ønsker å føle deg trygg på at du får i deg nok av alle næringsstoffene.

Hvem er dette kurset IKKE for?

Hvis du ønsker kostplan, oppskrifter eller at noen forteller deg hva du skal spise, så passer ikke kurset for deg. Dette er heller ikke et slankekurs. Målet er at du skal få den grunnleggende kunnskapen om fordøyelse, forbrenning, opptak av næringsstoffer og kroppens næringsbehov slik at du selv, med utgangspunkt i denne kunnskapen, kan ta dine egne matvalg.

Hvor lenge har jeg tilgang til kurset?

Alt kursmaterialet er ditt til odel og eie. Du kan laste ned alt, og gå gjennom det flere ganger når du føler behov for det.

Hvor lang tid vil jeg bruke på kurset?

Du får tilgang til den første modulen 1.januar, og resten etter tre dager (grunnen til at vi gjør det slik, er at du har tre dagers angrefrist). Videoforelesningene varierer i lengde fra et par minutter til nærmere 20 minutter, så strengt tatt kan du rase gjennom stoffet på en dag. Men mye av dette er krevende materiale, og du vil antageligvis ha behov for å repetere, samt å stille spørsmål i Facebook-gruppen.

Hva om jeg finner ut av kurset ikke er noe for meg?

Du har tre dagers angrefrist fra kursstart. Du får tilgang til den første modulen med 1.januar, og hvis du da finner ut av du likevel ikke vil ta kurset, er det bare å gi beskjed, så returnerer vi kursavgiften – uten spørsmål! Det eneste du trenger å gjøre er å sende en epost til Tove på tove@tovececiliefasting.com INNEN 4.januar kl.07.00.

Jeg er fortsatt ikke sikker på om dette er noe for meg…

Ta gjerne kontakt med Tove på epost tove@tovececiliefasting.com, så kan vi avtale en dag vi kan ta en prat på telefon. Da kan du spørre om alt du lurer på.

Du sier at mye av kursmaterialet er krevende – hvorfor det?

For å forklare hva som skjer i kroppen med maten vi spiser, vi snakke om atomer, molekyler og annet innen biokjemi. Vi har prøvd å gjøre dette så lettfattelig som mulig. Vi vil være der hele veien sammen med deg, og ta deg gjennom dette. Hvis du ikke forstår, så skal vi forklare. På den annen side, verken Line eller Tove er fødte genier, men klarte å komme seg gjennom hele bachelorstudiet…

Vil jeg lære noe nytt som jeg ikke finner i ei bok eller på nettet?

En av grunnene til at vi har laget dette kurset, er at det ikke finnes noen bøker i grunnleggende ernæring unntatt de som er laget for universitetsstudier (så vidt vi vet). All informasjonen kan du antageligvis også finne på nettet – sammen med uendelig mye feil- og disinformasjon om ernæring og kosthold. Vi har allerede sortert klinten fra hveten, slik at du skal bli i stand til å gjøre det samme selv etter å ha tatt kurset. Og vi har prøvd å sette det hele i system, slik at det skal bli enkelt for deg.

En venninne og jeg ønsker å spleise på kurset og ta det sammen – er det mulig?

Nei, kursavgiften er pr. person. Vi har copyright til alt materialet (bortsett fra noe bonusmateriale fra Helsedirektoratet som vi har lagt ved da vi synes det kan være nyttig). Det betyr at du ikke kan dele videoene eller det skriftlige materialet med andre. Men du må selvfølgelig gjerne samarbeide med andre i gruppen – det håper vi også at du gjør!

TOVE CECILIE FASTING

Bachelor i ernæring

Jeg har bakgrunn som journalist og forfatter, har skrevet flere bøker om Hellas (hvor jeg bodde i 21 år), og artikler om helse og kosthold i blant annet Vi Over 60. Jeg har holdt en rekke kurs i Middelhavskost over hele landet, Helsedirektoratets Bra Mat-kurs, online detox-kurs, og foredrag og kurs om tang og tare som mat.  Jeg trives best med jord under neglene, og drømmer om å bli sjølhjulpen med grønnsaker, frukt og bær. Jeg er lidenskapelig opptatt av bruken av urter og ville vekster til mat og medisin, og var antageligvis trollkvinne i mitt forrige liv. Digger yoga, og må meditere for å holde hjernen på plass.

LINE MIRIAM SOLBAKKEN

Bachelor i ernæring

Jeg brenner for miljøet og miljøvennlig mat. Er bondejente fra Frøya, flyttet til storbyen, men har beholdt mitt jordnære forhold til sunn, ekte mat. I tillegg til bachelor i ernæring er jeg utdannet barnevernpedagog. Jeg har blant annet jobbet med mat og ernæring i barnehage, og kan alle triks i boka for å få unger til å elske grønnsaker og annen sunn mat. Sammen med Tove har jeg i flere år drevet Frøya Tare, høstet og laget mat av havets grønnsaker, og holdt en rekke matkurs. Jeg drømmer om å flytte tilbake til Solbakken gård og bli geitebonde.

Tove er en kjempedyktig formidler. Hun er flink til å gjøre vanskelig stoff tilgjengelig. Og hun bryr seg oppriktig om den enkelte kursdeltaker.

Eva Isachsen

Deltaker på tidligere kurs

KLIKK UNDER FOR DEN BETALINGSFORMEN SOM PASSER DEG BEST FOR Å MELDE DEG PÅ:

Velkommen til Spis deg frisk