Stekt grønnkål kan være skikkelig snadder. Jeg startet dagen i dag med en tur i svømmehallen, noe som alltid gjør meg skrubbsulten, og mens jeg svømte hadde jeg våte fantasier om speilegg og stekt grønnkål. Så nemlig et bilde av noe liknende på Instagram her om dagen, og ble saftig inspirert!

Når du steker grønnkål blir den lekker og sprø, og jeg synes den smaker himmelsk sammen med stekte tomater, toppet med et speilegg og noen skiver av godt modnet geitost, her en chevre fra Grindal ysteri i Rennebu, som jeg kjøpte på Bondens marked i Trondheim lørdag. Grønnkålen ble stekt i olivenolje.

Grønnkålen har fått en renessanse de siste årene, og heldigvis for det. Den er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har, og kan brukes i alt fra stuinger og supper til salater og gryter.

Jeg bruker å ha en overflod av grønnkål i hagen, og den blir brukt til alt mulig. Sjekk også disse oppskriftene:

Hjemmelaget lasagne med grønnkål

Hønsefrikasse med grønnkål

Stekt grønnkål med rosmarin

 

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.