Stekt torsk med søtpotet er en fin kombinasjon, og er deilig middag både til hverdags og fest. Jeg vil absolutt anbefale å ta turen innom en fiskebutikk, for filet fra «ekte» fisk smaker utrolig mye bedre enn den torskefilet du finner i frysedisken. Iallfall til stekt torsk.

Her har jeg laget en søtpotet- og blomkålmos ved siden av og laget en enkel saus av smør, sitronsaft, persille og soltørket tomat. Du kan bruke vanlig potet i stedet for søtpotet, hvis du foretrekker det.

Slik lager du stekt torsk med søtpotet:

Begynn med å lage stappe. Dette er nok til to personer.

  • En middels stor søtpotet
  • 1/2 blomkålhode
  • En klatt smør
  • Salt, pepper

Skrell og skjær søtpotet i små biter. Del blomkålhodet i buketter. Kok i lettsaltet vann til møre. Sil av kokevannet, tilsett smør og mos med stavmikser.

Vend fisken i mel med salt og pepper og stek pent brun på begge sider. Fisken er ferdigstekt når du lett kan løsne skinnet med en kniv.

God saus til stekt torsk med søtpotet:

Stek rikelig med persille i rikelig med smør. Tilsett tomat og saften fra en halv sitron. Hell over fisken ved servering.

GRATIS OPPSKRIFTSHEFTE

middelhavskost

MIDDELHAVSMIDDAG PÅ UNDER EN HALV TIME!

Ja, det er mulig å lage en deilig, sunn middag, fra bunnen av, på under en halv time.

Last ned gratis hefte med 5 deilige og enkle middagsoppskrifter som tar deg til Middelhavet på under 30 minutter.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg sender deg eposter med info om helse, Middelhavskost, kurs og bøker. (No spam, only love).