Stekt torsk er deilig mat både til hverdags og fest. Jeg vil absolutt anbefale å ta turen innom en fiskebutikk, for filet fra «ekte» fisk smaker utrolig mye bedre enn den torskefilet du finner i frysedisken. Iallfall til stekt torsk.

Her har jeg laget en søtpotet- og blomkålmos ved siden av og laget en enkel saus av smør, sitronsaft, persille og soltørket tomat. Du kan bruke vanlig potet i stedet for søtpotet, hvis du foretrekker det.

Til stappe til to personer trenger du:

  • En middels stor søtpotet
  • 1/2 blomkålhode
  • En klatt smør
  • Salt, pepper

Skrell og skjær søtpotet i små biter. Del blomkålhodet i buketter. Kok i lettsaltet vann til møre. Sil av kokevannet, tilsett smør og mos med stavmikser.

Vend fisken i mel med salt og pepper og stek pent brun på begge sider. Fisken er ferdigstekt når du lett kan løsne skinnet med en kniv.

Saus til stekt torsk:

Stek rikelig med persille i rikelig med smør. Tilsett tomat og saften fra en halv sitron. Hell over fisken ved servering.

FEM HVERDAGSMIDDAGER

Raskere enn Toro

Å lage mat fra bunnen er noe av det beste du kan gjøre for egen helse. Jeg ønsker å knuse myten om at det er tidkrevende og vanskelig! Her får du fem enkle, næringsrike middagsoppskrifter, som alle er raskere å tilberede enn ferdigmatprodusentenes alternativ. Helt fri for kjemiske tilsettingsstoffer.

 

Når du takker ja til oppskriftsheftet, godtar du også at jeg sender deg mattips, oppskrifter og info om kurs. Du kan når som helst melde deg av.