Stekt torsk med søtpotet er en fin kombinasjon, og er deilig middag både til hverdags og fest. Jeg vil absolutt anbefale å ta turen innom en fiskebutikk, for filet fra «ekte» fisk smaker utrolig mye bedre enn den torskefilet du finner i frysedisken. Iallfall til stekt torsk.

Her har jeg laget en søtpotet- og blomkålmos ved siden av og laget en enkel saus av smør, sitronsaft, persille og soltørket tomat. Du kan bruke vanlig potet i stedet for søtpotet, hvis du foretrekker det.

Slik lager du stekt torsk med søtpotet:

Begynn med å lage stappe. Dette er nok til to personer.

  • En middels stor søtpotet
  • 1/2 blomkålhode
  • En klatt smør
  • Salt, pepper

Skrell og skjær søtpotet i små biter. Del blomkålhodet i buketter. Kok i lettsaltet vann til møre. Sil av kokevannet, tilsett smør og mos med stavmikser.

Vend fisken i mel med salt og pepper og stek pent brun på begge sider. Fisken er ferdigstekt når du lett kan løsne skinnet med en kniv.

God saus til stekt torsk med søtpotet:

Stek rikelig med persille i rikelig med smør. Tilsett tomat og saften fra en halv sitron. Hell over fisken ved servering.

sunn enkel middag

RASKERE ENN TORO

Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.