Kropp og sinn henger sammen, og sunne vaner handler også om å pleie sinnet. En måte å gjøre dette på, er ved å meditere – eller bare sitte stille – i et kvartes tid hver dag. Sette telefonen på flymodus, trekke pusten dypt og bare være i nuet. Du kan fokusere på innpusten og utpusten, du kan kjenne på lukter og lyder i omgivelsene dine eller du kan bruke et mantra (et ord eller en setning) som du gjentar stille for deg selv.

La tankene som dukker opp bare seile forbi. «Jeg må huske å handle dopapir og tannpasta». «Skal jeg ha på meg den røde eller den svarte kjolen på festen og har jeg noen hele strømpebukser?» «Neste gang Ivar snakker slik til meg skal jeg reise meg og gå…» Sveip tanken ut til venstre, akkurat nå spiller ikke den noen rolle. Du kan tenke den tanken når du er ferdig med å meditere.

Mange studier viser hvordan meditasjon senker stress, blant annet ved å redusere nivået av kortisol. Høyt kortisol over lengre tid settes i sammenheng med betennelsestilstander i kroppen og autoimmune sykdommer som revmatisme, lavt eller høyt stoffskifte, astma, Chron´s og ulcerøs kolitt. Stresshormoner påvirker også hjerte, blodårer, lunger, lever, skjelettmuskulatur og immunsystemet. Stress kan gjøre at du sover dårligere og spiser mer.

Meditasjon bidrar til å redusere angst og depresjon. Meditasjon kan gi mindre følelse av smerte hos personer med kroniske smerter. Og meditasjon kan bidra til å styrke hukommelsen.

 

Du skal meditere 20 minutter hver dag. Unntatt hvis du har det veldig travelt. Da skal du meditere en time hver dag.

Zen ordtak.

sunnere kosthold

Nyhet!

BINGO FOR SUNNERE KOSTHOLD

Ønsker du å spise sunnere, men føler at det skorter på gjennomføringsevnen?

Har du det litt som Peer Gynt: tenke det; ønske det; ville det med; – men gjøre det! Nei, det skjønner jeg ikke!

Trenger du et lite spark bak for å ta de sunne valgene?

Da er bingo for sunnere kosthold noe for deg! For bare kr 129 får du et bingobrett hvor hvert felt rett og slett er et sunt matvalg. Det fungerer som en motiverende sjekkliste.

Klarer du å krysse av alle feltene på ei uke?

WOW! Da har du virkelig gjort noe kroppen din vil belønne deg for med mer overskudd og energi. Powerwoman! 👍🏻