Hvorfor skal du starte dagen med en smoothie? Essensen i et sunt kosthold er rikelig med grønnsaker og frukt, og en super måte å få i seg dette på er ved å drikke en smoothie. OK, du trenger ikke drikke den om morran, men selv synes jeg en sånn supersunn start setter tonen for resten av dagen. Det gjør det lettere å fortsette å spise sunt den dagen. Og vi tar en dag om gangen. Dessuten: Når du fyller på med massevis av det kroppen trenger, så er det så mye lettere å unngå å spise usunt. Det går nærmest av seg selv. Om du  likevel får lyst på en sjokolade, burger med pommes frittes eller en pose potetgull, så vet du iallfall at du har gitt kroppen din noe annet som den virkelig blir glad for.

Når du starter dagen med en smoothie får du i deg massevis av vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Jeg tilsetter gjerne litt linfrøolje, for omega 3 og sunt fett, og fersk ingefær, som er betennelsesdempende.

Her er noen forslag til smoothie-ingredienser. tilsett nok vann så den blir passe tykk:

  • En neve grønnkål, litt ananas fra boks med saft, en mandarin, en selleristang.
  • Et eple, en selleristang, en halv avokado, saften fra en halv sitron, en halv appelsin.
  • En liten rødbet (rå, skrelt), et eple, en-to appelsiner.
  • En neve spinatblad, et eple, en stangselleri, litt mango.

Selv blir jeg ikke mett av bare smoothie til frokost. Hvis du trenger noe ved siden av, er det supert med noe proteinrikt, for å få et fullverdig måltid (det vil si at kroppen får alt den trenger av næringsstoffer). Gjerne en grovbrødskive eller et knekkebrød med kokt egg eller makrell i tomat, og en liten neve nøtter eller mandler.

Del gjerne din beste smoothieoppskrift i kommentarfeltet under!

Ønsker du å gå all in og gi kroppen en skikkelig rens etter alle utskeielsene i desember? Da kan du ta en detox. I detoxguiden får du matplan, meny og oppskrifter for en uke. Den finner du HER.

0 kommentarer