Sunne oppskrifter

Her finner du sunne oppskrifter som jeg håper vil inspirere deg. Jeg er opptatt av at sunn mat skal være ukomplisert, og stort sett kunne lages med ingredienser du får kjøpt på nærbutikken. Maten er sunn når den inneholder de næringsstoffene kroppen trenger: Karbohydrater, proteiner, fett, mineraler og vitaminer.

Oppskriftene er tilgjengelig for deg som er medlem av Stoffskifte i balanse eller tar mine onlinekurs.

Stoffskifte i balanse

FÅ MINE FEM BESTE TIPS FOR Å LEVE BEDRE MED STOFFSKIFTESYKDOM.

 

Ved å legge igjen din epostadresse godtar du også at jeg kan sende deg nyhetsbrev med info og inspirasjon.

Langkokt tomatsaus

Langkokt tomatsaus

Av og til bli jeg så lei av at matlaging skal gå så fort! Og det gjelder også mine egne tips til enkle, raske retter. Det er bare et faktum at mange retter trenger tid. Langvarig koking eller steking gjør at smakene virkelig kommer fram. Det er sjelden mer arbeid...

HØNSEFRIKASSE MED GRØNNKÅL

HØNSEFRIKASSE MED GRØNNKÅL

Det er noe med vinteren, som gjør at tradisjonelle norske retter frister på middagsbordet. Hønsefrikassé er en av de trauste søndagsmiddagene som forbindes med barndom og besteforeldre. Den fortjener absolutt å bli gjeninnsatt! Slik koker du kraft (se video i...

Stekt grønnkål med rosmarin

Stekt grønnkål med rosmarin

Stekt grønnkål med rosmarin er en oppskrift som løfter denne grønnsaken som lett kan bli litt kjedelig og som du kanskje ikke vet helt hva du skal bruke til? Det jeg liker best med grønnkål, er at den er så stødig og lojal. Det er en plante du kan stole på!  Jeg har...

Fermentert kål

Fermentert kål

Du har helt sikkert hørt om fermentert kål, og kanskje også tenkt at dette burde du prøve. Kanskje tenker du som meg, at dette høres komplisert ut? Jeg utsatte lenge å sette meg inn i dette med fermentering, bare for å oppdage to ting: Det ene var at det er enkelt -...

Stekt torsk med søtpotet-og blomkålmos

Stekt torsk med søtpotet-og blomkålmos

Stekt torsk er deilig mat både til hverdags og fest. Jeg vil absolutt anbefale å ta turen innom en fiskebutikk, for filet fra "ekte" fisk smaker utrolig mye bedre enn den torskefilet du finner i frysedisken. Iallfall til stekt torsk. Her har jeg laget en søtpotet- og...

Potetsuppe

Potetsuppe

Jeg innrømmer at potetsuppe, iallfall ikke fotografert av meg, ser spesielt lekker ut. Kanskje det heller ikke høres godt ut. Men tro meg, dette er en virkelig god hverdagsuppe. Populær blant danske, men ikke så vanlig i Norge ennå. Du trenger (to porsjoner): 1/2 kg...

Gresk kyllingsuppe

Gresk kyllingsuppe

Gresk kyllingsuppe er ekte comfort food, og smaker ekstra godt hvis du er litt småuggen og føler at du holder på å bli syk. Og det gjør vi vel alle i disse korona-tider? Den er uansett super næringsrik. Nå er virkelig tida for å spise så sunt du kan for å styrke...

Kikertpannekaker med tunfisksalat

Kikertpannekaker med tunfisksalat

Kikertpannekaker er laget av kikertmel, som er naturlig glutenfritt, og har et høyt fiber- og proteininnhold. Kikertmel får du kjøpt i innvandrerbutikker. På grunn av det høye protein- og fiberinnholdet, vil pannekakene holde blodsukkeret stabilt og deg mett lenge. I...

Smoothie med avokado

Smoothie med avokado

Smoothie med avokado blir ekstra mettende på grunn av det relativt høye innholdet av gode fettsyrer i avokadoen. Avokado er også en god kilde til antoksidanten vitamin E (som blant annet motvirker at fett harskner) og vitamin B3 (niacin). B3 er blant annet nødvendig...

Rødbetsalat

Rødbetsalat

Jeg elsker rødbetsalat! Rødbeter er en av mine yndlingssgrønnsaker vinterstid, ikke minst på grunn av den vakre fargen! Jeg bruker rå rødbet i smoothie eller burger, og kokt i salater. Denne rødbetsalaten har bare tre ingredienser, men smaker ekstra godt hvis du også...