Sunt julegodteri som smaker godt. Nå er det viktigere hva du spiser mellom nyttår og jul enn mellom jul og nyttår, men det gjør jo ingenting å legge litt ekstra sunt julegodteri til resten av godsakene.

Denne lekre julekonfekten er spekket med gode fettsyrer og nyttige mineraler som kroppen din vil elske! I tillegg lager du den på bare noen minutter.

For å lage sunt julegodteri trenger du:

  • 3 dl valnøtter, uten skall
  • 3 dl dadler, med steinen fjernet
  • 1 dl kakaopulver
  • Litt salt
  • 1 dl mandler, grovt hakket

Bløtlegg dadlene i minst fem minutter. Kjør valnøtter, kakao og salt i blenderen. Sil av vannet fra dadlene. Tilsett noen få om gangen i kakao-valnøttmassen og blend. Kjør til du får en klissete masse. Kle en liten form eller et dypt fat (cirka 15 cm i diameter) med bakepapir og trykk massen utover. Bland inn mandlene. Sett i fryseren i minst to timer. Skjær opp i terninger like før servering.

Hvorfor er dette sunt julegodteri?

Valnøtter inneholder omega 3, som er særlig viktig for hjernen (er det derfor nøttene delt i to ser ut som en hjerne, mon tro?). Dadler gir deg rikelig med kalium, som bidrar til god nyrefunksjon og er viktig for å motvirke alvorlig hjertearytmi. Kakao er en god kilde til magnesium, og trengs for å holde nerver, skjelett og muskler i tip-top shape. Og mandler er en ypperlig kalsiumkilde, nødvendig for god beinhelse.

Inspirasjon fra

Middelhavet –

RASKERE ENN TORO

sunn enkel middag

 

 

La Middelhavsmaten komme til deg. Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle og deilige middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.