Sunt julegodteri som smaker godt. Nå er det viktigere hva du spiser mellom nyttår og jul enn mellom jul og nyttår, men det gjør jo ingenting å legge litt ekstra sunt julegodteri til resten av godsakene.

Denne lekre julekonfekten er spekket med gode fettsyrer og nyttige mineraler som kroppen din vil elske! I tillegg lager du den på bare noen minutter.

For å lage sunt julegodteri trenger du:

  • 3 dl valnøtter, uten skall
  • 3 dl dadler, med steinen fjernet
  • 1 dl kakaopulver
  • Litt salt
  • 1 dl mandler, grovt hakket

Bløtlegg dadlene i minst fem minutter. Kjør valnøtter, kakao og salt i blenderen. Sil av vannet fra dadlene. Tilsett noen få om gangen i kakao-valnøttmassen og blend. Kjør til du får en klissete masse. Kle en liten form eller et dypt fat (cirka 15 cm i diameter) med bakepapir og trykk massen utover. Bland inn mandlene. Sett i fryseren i minst to timer. Skjær opp i terninger like før servering.

Hvorfor er dette sunt julegodteri?

Valnøtter inneholder omega 3, som er særlig viktig for hjernen (er det derfor nøttene delt i to ser ut som en hjerne, mon tro?). Dadler gir deg rikelig med kalium, som bidrar til god nyrefunksjon og er viktig for å motvirke alvorlig hjertearytmi. Kakao er en god kilde til magnesium, og trengs for å holde nerver, skjelett og muskler i tip-top shape. Og mandler er en ypperlig kalsiumkilde, nødvendig for god beinhelse.

sunnere kosthold

Nyhet!

BINGO FOR SUNNERE KOSTHOLD

Ønsker du å spise sunnere, men føler at det skorter på gjennomføringsevnen?

Har du det litt som Peer Gynt: tenke det; ønske det; ville det med; – men gjøre det! Nei, det skjønner jeg ikke!

Trenger du et lite spark bak for å ta de sunne valgene?

Da er bingo for sunnere kosthold noe for deg! For bare kr 129 får du et bingobrett hvor hvert felt rett og slett er et sunt matvalg. Det fungerer som en motiverende sjekkliste.

Klarer du å krysse av alle feltene på ei uke?

WOW! Da har du virkelig gjort noe kroppen din vil belønne deg for med mer overskudd og energi. Powerwoman! 👍🏻