Syltede granskudd er en delikatesse! Nå er det bare å finne seg et grantre og plukke de unge skuddene. Granskudd kan syltes, du kan lage sirup eller te. Avkjølt granskuddte er en deilig og forfriskende sommerdrikk.

granskudd

Granskudd inneholder rikelig med vitamin C, samt en eterisk olje som blant annet har antiseptisk og antimikrobiell virkning. I urtemedisinen brukes den blant annet mot hoste og luftveisinfeksjoner, men også mot trøske og munnsår.

 

Slik lager du syltede granskudd:

granskudd
  • 1,2 liter granskudd
  • 5 dl vann
  • 3 dl edikk (7 % blank)
  • 2 dl sukker

Hvis du vil ha mindre sure granskudd, kan du redusere eddikkmengden og heller ha i mer vann. Du kan også ha i mer sukker, hvis du liker mer søtsmak.

Jeg brukte et syltetøyglass på 5 dl og et på 3,5 dl. Start med å sterilisere glassene: Sett stekovnen på 110 grader, skyll de rene glassene og lokkene, og sett de fortsatt fuktie på et rent brett i stekovnen. La stå i cirka 15 minutter.

Kok opp laken og la småputre to-tre minutter. Tilsett granskuddene og la putre i ca 30 sekund. Trekk kasserollen tilside. Bruk en hullsleiv til å fylle glassene med granskudd, og fyll deretter glasset til randen med lake. Tørk godt av eventuelt søl på kantene og skru på lokket.

 

FEM HVERDAGSMIDDAGER

Raskere enn Toro

Å lage mat fra bunnen er noe av det beste du kan gjøre for egen helse. Jeg ønsker å knuse myten om at det er tidkrevende og vanskelig! Her får du fem enkle, næringsrike middagsoppskrifter, som alle er raskere å tilberede enn ferdigmatprodusentenes alternativ. Helt fri for kjemiske tilsettingsstoffer.

 

Når du takker ja til oppskriftsheftet, godtar du også at jeg sender deg mattips, oppskrifter og info om kurs. Du kan når som helst melde deg av.