TANG OG TARE SOM MAT

Ønsker du å lære mer om innhøsting av tang og tare? Tang og tare som mat er en god næringskilde med mange spennende smaker.

Sammen med kollega Line Miriam Solbakken drev jeg i fem år Frøya Tare. Vi høstet tang og tare, og laget mat og krydder som vi blant annet solgte på Bondens marked og i egen nettbutikk. På grunn av det høye jodinnholdet i taren, konkluderte vi med at vi ikke lenge kunne promotere at tang og tare som en del av hverdagskosten. Tang og tare er imidlertid fortsatt noe du gjerne kan høste og spise, men ikke hver dag.

Jodmangel er begynt å bli et problem i Norge, og mange nordmenn får i seg for lite jod. For mye er imidlertid heller ikke bra. Hvis du har problemer med stoffskiftet, er det særlig viktig at du har et balansert inntak av jod.

Våren og tidlig sommer er høysesong for å høste tare. Akkurat som på land, er våren da alt spirer og gror også i havet.

Jeg tilbyr kurs i innhøsting og bruk av tang og tare som mat. Enten du er kokk, og ønsker å lære mer, eller bare er vanlig matinteressert, kan jeg lære deg om de ulike sortene, vise hvordan man tørker taren for å beholde næringsinnholdet og hvordan man bruker de ulike sortene i mat.

Ta kontakt på epost tove@tovececiliefasting.com hvis du ønsker at jeg skal komme til deg og holde kurs. I mellomtiden kan du jo sjekke ut min guide til spiselige alger (under).