Torsk med spinatsaus er en av fiskemiddagsfavorittene her i huset. Torsk er en god kilde til blant annet jod, og kan gjerne stå på middagsbordet flere ganger i uka. Litt som poteten – den kan varieres i det uendelige. HER er en oppskrift på torsk med søtpotet. Eller hva med klassisk fish and chips?

Her er en enkel oppskrift på torsk med spinatsaus, som er en god og lettvint hverdagsmiddag. Jeg har laget den med bakt mandelpotet, men du kan også servere med for eksempel byggryn, ris eller søtpotet.

Det som tar lengst tid å lage er tilbehøret til torsken, så start med det. Legg mandelpotet i en ildfast form, dryss over olivenolje og salt og sett i ovnen på 200 grader.

Denne oppskriften med torsk er til 2-3 personer. Du trenger:

1 pakke torsk (filet) 400 gram

1/2 pakke frossen spinat (225 gram)

En kvart purre, i skiver

En liten dæsj fløte eller en kvart boks rømme eller creme fraiche (her kan du bli kvitt rester!)

Olivenolje, salt og pepper.

Stek purren myk i olivenolje i en dyp stekepanne. Tilsett spinat, fløte o.l og salt og pepper. Skjær torsken i biter og legg oppå. Sett på lokk, og la fisken dampe i sausen på lav varme til den er ferdig (bitene faller fra hverandre når du piller i den med en gaffel). Voila!

sunn enkel middag

RASKERE ENN TORO

Få oppskriftshefte med 5 sunne, enkle middager som er raskere å lage enn ferdigmat.

Når du takker ja til heftet, godtar du også at jeg nå og da sender deg eposter med oppskrifter, mattips og info om kurs og bøker.